Antal besökare online

Antal besökare i dag

Totalt antal besökare

Sidor

fredag 23 juli 2010

Alla som visar pungen får en glass!

På en minisemester på Åland hann vi med det mesta: feber o prickar på lilla A kvällen innan avfärd, getingbiten fröken fräken, gigantisk högertestikel på stora A = akutbesök i Mariehamn kl 23.45 tisdag kväll, feber o prickar på stora A, getingbiten stora A, microhål i stora gemensamma luftmadrassen sista natten vilket resulterade i att päronens rumpor (inte päronrumpor!) låg i backen på morgonen, skärsår i fröken fräkens tumme = tryckbandage, batteridöd bil när vi skulle åka ombord på båten....ja jag har säkert missat ngt!
Mellan allt detta har vi solat, badat, tältat, ätit Trangia ala carte, fiskat o levt i avhållsamhet (hallå - tältat med barn...)
Med tanke på rubriken krävs en närmre förklaring - tillbaka till den svullna testikeln som enligt sjukvårdsrådgivningen och fasterFias Googlande absolut direkt skulle granskas av en kirurg. Så på kvällskvisten när stora A sonika beklagat sig över den överdimensionerade kulan, i duschen för sin far, fick mamman stora skälvan. Efter besked om att sjukvård skulle uppsökas o mamman hade druckit lite starköl (pappan desto mer) beslutade jag mig ändå för att sätta ungen i bilen och åka till akuten i Mariehamn 4 mil bort (Jaja - ni soc kärringar kan bespara Er kommentarer alkoholen var med all sannolikhet ute ur min lekamen). Väl framme kom vi in och fick träffa Dr Anders efter 10 minuter. Klämde o kände, lös med ficklampa genom "påsen" i ett kolsvart rum och sen säger Dr Anders "- alla som visar pungen får en glass". Det fick A - inte Dr Anders han visade aldrig pungen - synd, det hade varit roligt... Den stora pungen är med all sannolikhet ett sk medfött vattenbråck - hydrocele testis. Helt ofarligt och så länge man inte besväras av det så gör man inget. Får han ont måste dock en kirurg kolla och göra en ny bedömning. Tilläggas har både pappan o farfarn opererats för sådant i ung ålder så - tackar det kom med på köpet ;o)
Väl hemma i gårkväll bjussade AK på middag o rödvin, oturligt nog stannade stora A kvar över natten....å tur var väl det för se när lilla A skulle sövas hade hon huvudvärk och feber - igen! En riktigt taskig natt mao.
Nu har vi stuvat undan o tvättmaskinen går på högvarv. Fröken Fräken ska göra sig snygg och träffa sina girlies och åka till V-ås för en middag med dukat bord och ett glas vin i solskenet(!) De fyra musketörerna blir ikväll bara tre, då grekiska gudinnan ska iväg på annat :O( Men som sagt vi spar lite skvaller till dig sen!
Friday - who cares? Det är semester!

1 kommentar: