Antal besökare online

Antal besökare i dag

Totalt antal besökare

Sidor

torsdag 28 april 2011

Carolus Linneaus, Bertil Svensson och jag

Jag håller på att sakta men säkert förvandlas till en trädgårdsinbiten tönt. Jag har alltid gillat estetik, färg, form och naturen. Nu har det liksom fallit på plats alltihopa. Fast så här i början är det nog tur är att trädgården har en nästintill färdig tanke även om den varit lite eftersatt sista året.

På uppfarten finns en uppmurad bädd där det mitt i ståtar en så kallad Dodong - en koreansk rönn som till hösten blir alldeles sprakande roströd. Under den finns jättedaggkåpor - alkemilla, och kärleksörter och Veronicor. Sen är det många tomma ytor. Så nu har det börjat klia i frökens fingrar. Dessutom har jag en så hyvens trädgårdskunnig kollega (som jag skrev om tidigare) som varit här och botaniserat, läxat upp fröken fräken med det ena tipset efter det andra, lekt Caligula o lärt ut latin och som dessutom kommer med små avdelade perenner till mig :O)

Så till helgen ska flertalet aconitum - stormhatt ned i framsidans rabatt. En blå hög kretaion som kommer passa till de limefärgade daggkåporna. Daggkåporna som dessutom ska delar fördelas i hela rabatten. Sen ska jag i med några Allium - Kirgislök. Jag bara älskar de blommorna. Jag kan redan nu se ett hav av limegröna blommor med blåa och lila uppstickare här o där.



Okej - jag sa väl inte att det skulle bli klart i helgen va ;O) Vi ska ju på konsert på fredag och på lördag är det Valborgsfirande för 12 vuxna och 10 barn här hemma. Återigen en rolig helg att se fram emot :)

Honey I´m home!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar