
I förra veckan tog jag beslutet att inte följa damerna till Sälen i år. Fjällen lockar mig inte för fem öre. Dessutom har miss S o jag pratat om att göra en tripp. Så när Sälen inte lockade slog vi till på en weekend i Götet istället i mitten på mars. Tåg ner (så vi kan softa o dricka bubbel) sen får vi bo hos en kompis till miss S på Majorna, shopping, dricka goda drinkar, surra som bara vi kan (utan att ngn orkar lyssna) och åka spårvagn. Dessutom fri tillgång till en G:borgs guide hela helgen, en vitaminboost till kvinna enl miss S så vi kommer nog inte att få tråkigt! Jag har verkligen längtat tillbaka till Götet sen jag var där i november. Härlig stad! Det enda jag kräver är ett återbesök på http://tranquilo.se/ :)
Skönt nu finns det lite till att se fram emot. Verkar ju dumt att leva i nuet ;)
Fredagens dinner - Ceasarsallad med hemgjord dressing. Så gott o nyttigt (om man bortser fr just dressingen...)
Lördagens dinner - A tribute to the 70's; Kasslerknytten och sallad avslutades med chokladfondue och frukter. Kasslerskivor läggs på smördegsruta. Lite färskost av valfri natur breds på och sen viker man ihop degen tätt. Pensla med ägg o gräddas tills de blir gyllene. 225 grader. Lätt som en plätt. Lika goda dagen efter - uppvärmda som kalla.
Söndagens dinner - grekiska biftekibiffar, potatiskaka och vitlöksyogurt. Serverades med grönsallad, kalamata och en bön/lins/broccolisallad i en vinaegrette med spiskummin. Den sistnämnda salladen är perfa att göra en stor sats av. Räcker och står sig i 4-5 dagar. Blanchera små små broccolibuketter. Spola kallt så de behåller krispet. Blanda olivolja, vitvinäger, salt, svartpeppar, spiskummin o en gnutta socker. Tillsätt broccolin, gröna linser, hackad rödlök och kikärtor. Blanda. Enjoy!
Hoppsan Kerstin - generöst. Två utförliga recept i ett inlägg....
Ciao
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar