Antal besökare online

Antal besökare i dag

Totalt antal besökare

Sidor

måndag 28 november 2011

Uppskattat arbete

http://svt.se/2.96110/1.2620684/vasteras_vill_forebygga_sjalvmord

fredag 18 november 2011

Kitschigt djurisk

Äntligen! 1 av 2 är klar. Är såååå nöjd :O)Undrar om farmorn o farfarn gråter i sin himmel nu...

tisdag 15 november 2011

Götteborrrrg

Dagens tågresa till g.borg förströddes genom en padda.... Vi fick alla låna en varsin läsplatta. Jag har bl.a. Just fått råstryk av min chef i wordfeud :0/ får väl mao vara glad att jag inte är nyrekryterad till tjänsten som svensklärare. Det hade liksom inte varit ett bara betyg. Dagen har annars ägnats åt kvalitetsmässa. En del bra seminarier o trevliga samtal. En ofrivillig sightseeing i fel spårvagn på väg till hotellet som efter ett byte styrde oss rätt. :0) Middag på en sydamerikansk restaurang med salsamusik o pastellig inredning och för att inte tala om supergodmat!
I morgon blir det studiebesök hela långa dagen. Ska bli spännande att se vad som erbjuds till äldre i form av ny teknik och hjälpmedel.
Nu ska jag breda ut mig i den stora hotellsängen - utan småbarn som trängs. Kan knappt bärga mig....
Hörrni - jag skrattar på jobbet hela tiden. Det har jag saknat!
Ciao

lördag 12 november 2011

Visst är medier bra - för det mesta... fråga bara Carema

Det har väl inte undgått ngn om dessa skriverier om det privata vårdföretaget Carema. Vid första anblicken verkar ju bara allt sorgligt. Men när jag läser vissa rubriker och de artiklar som skrivs så blir jag förvånad över hur pass lite pålästa vissa journalister verkar vara. Det senaste rubrikerna skriker ut hur de väger de boendes blöjor för att tjäna pengar. När man läser låter det för en lekman helt absurt.

Men i själva verket är detta en metod som nyttjas av många verksamheter. Både inom privat och kommunal äldrevård OCH för att inte tala om inom uroterapin. Det sätt man skriver som vägning av blöjor har ett finare ord inom vården som faktiskt heter miktionsutredning. Det handlar om att varje inkontinensskydd (blöja) ska vara noga utprovat för varje individ. Du ska inte behöva gå runt med ett jätteskydd om du inte behöver och tvärtom ett för litet skydd som med följd läcker. Detta är en kvalitetssäkring och det ska inte stoppas under stol att det också är ett kostnadseffektivt instrument. Men - att det kan vinklas så jävla fel i tidningarna. Jag kan sen inte svara på om hur sant det är att man efter vägning återanvänder ett redan använt skydd.

Sedan får vi läsa om diabetiker som bjuds på bakelser och godis. Jag tror att det är en sanning med modifikation. ALLA gamla bestämmer över om de vill och vad de vill äta. Vår uppgift inom vården är att upplysa och guida men vill de ha godis eller bakelser kan vi inte stoppa dem vare sig de är diabetiker eller inte. Vi kan bara upplysa om riskerna. Så länge du inte är omyndigförklarad har du faktiskt rätt att bestämma själv och det är inte vår uppgift inom vården att lyssna på anhörigas vilja det är bara individens vilja som ska styra vårt uppdrag. Undantaget är de som pga kognitiva nedsättningar inte har förmågan att ta dessa beslut själva(tex dementa). Sen kan man ju ställa sig frågan om alla guldkanter (läs socker) på tillvaron ska tas bort de sista åren man lever. Vad har man då för meningsfull och god tillvaro?

Visst är det bra att vården granskas det leder förhoppningsvis bara till förbättringar - men med rubrikerna som visas ha i åtanke att de inte alltid är så illa so m det låter. Tråkigt att vi sällan eller aldrig får höra om de goda exemplen inom äldrevården. För det finns det - många.

onsdag 9 november 2011

Fuck You - TÖNT!

Jaha - Nu har det hänt igen. För tredje gången på fyra år har "jag" åkt SL trafik utan att betala och åkt fast i kontroll. Att man ska vara så jävla poppis att ens identitet kapas gång på gång. SUCK. Det enda positiva är att jag vet hur jag bestrider....