Antal besökare online

Antal besökare i dag

Totalt antal besökare

Sidor

söndag 15 april 2012

Brandfarligt



I går lördag åter dag för heldag med juntan. Eftersom de två arrangörerna av naturliga orsaker har nära till 112 i vardagen fick det oxå bli temat. Den uppmanade medhavda badutstyrseln var en sidomanöver o fick ligga i kappsäcken hela dagen. Dock var vi in till ett omklädningsrum på badhuset och gick ut igen.... Ni förstår att det var hållplatsen för " "frukosten"....




Cykeltur genom byhålan med diverse stopp hos div mödrar o svärmödrar (eller kärmödrar som min egen skulle säga) men cyklandes fick ett abrupt avslut då tre brandbilar plötsligt stod i vägen. Så i baksätet på dessa fick vi åka tillbaka till stan. Vi körde Silvavinkningen hela vägen. Avsläppta blev vi förstås på brandstationen där vi fick prova på stegbilen 30 meter upp i luften o åka stång förstås. En juste lunch i personalmatsalen innan det bar av med brandmästarbilen till lasarettet. 


Där fick vi riktig hederlig HLR utbildning. En välbehövlig uppfräschning :) allt skedde förstås i sedvanlig arbetsklädsel. Fulla av ny kunskap rullade vi vidare till ena värdinnans casa där vi kunde njuta av god mat o dryck resten av kvällen. Till förrätt korv med bröd(!), varmrätt ugnsstekt laxsida med en sallad på mathavre, soltorkade tomater, sockerärtor o lök. Serverades med en crämig sallad/sås med gruka, rädisor, purjo o creme fraiche. Till dessert en smarrig kaloribomb på marängbottnar, kondenserad mjölkkolasås, färska bär och minimarchmallows. MUMS!



Detta koncept med juntadag har väl ett år på nacken. Förut träffades vi en kväll i månaden men med åren ( vi har hållt på i 11 år!!) har det blivit svårt för alla att komma ifrån och pussla på vardagarna. Så detta nya koncept körde vi igång med för ett år sen. En hel lördag var tredje månad ungefär. Och det är sååå kul.

Thanx girlies för en outstanding saturday :O)

Oh just det. Lilla A har nu fått tid för sin operation som vi väntat på i över ett år. Det lilla hemangliomet i armhålan ska bort och det redan om två veckor. Sövas o allt. Känns ju sådär. Men det måste bli gjort det har vi ju vetat hela tiden. Så nu i veckan till UAS på ett litet "inskrivningssamtal" men "vi" läggs in den 6/5 o operationen blir dagen efter. Så maj månad går till barnspecialisternas o päronens prövningsmånad. Ögonremiss för stora killen och operation för lillsyrran. Som grädde på moset kommer väl pungoperationstid också närsomhelst.... Tjosan.