Antal besökare online

Antal besökare i dag

Totalt antal besökare

Sidor

måndag 30 januari 2012

Spanska böjelser

Den surmulna måndagsmorgonen avbröts i en skrattattack. När päronen i farten gav varandra en mindre påklädd kram i badrummet i morse utbrister lilla A;
- "Tjohoo vuxenparty!!"
Eeh okej....vi har alla olika referenser.

Lika roligt blev det på fikarasten då det avhandlades spanska och framförallt verb. Habla - Hablabais. Inte skitsnack - men däremot 2:a person plural Imperfekt. Alltså De pratade :O) Hablabais. Jag kommer aldrig tycka kissobajshumor blir tråkigt. Sån är jag :O)

ciao

söndag 22 januari 2012

Ekorrhjulet

Vart tar tiden vägen? Den frågan ställs man ofta inför. Fördelen med att veckorna går fort är väl turligt nog att helgerna duggar tätare.... Så efter juluppehåll är det berömda ekorrhjulet åter i snurr.

I torsdags firade vi bästa mamma ( min alltså) då hon fick plussa på ett år på ålderstrappan ;o) kanon då hon bjöd på olika matpajer o sallad, vi som kom direkt från lilla A's gympa. Mamma firades med rosa champagne och en ostbricka som vi tänkte att hon kan knäcka för att fira att hon fyllt år och att hon jobbar sista dagen om tre månader. I hela sitt liv alltså :) fredagen fick avslutas med arbetskamrater o tapas. Fröken körde bil så njutningsfull lättöl fick ackompanjera.... Annars en bra helg med mycket innehåll. Igår långskidade jag förövrigt för första gången sen jag gick typ i fyran. Det gick sådär.....så turen blev inte särskilt lång. Nää tacka vet jag nedför!

Just det, vi har världens keligaste katt. Vilken tur att vi valde just henne. Acklimatiserat sig är nog bara förnamnet. Nu ligger hon raklång bredvid datorn på köksbordet vilket iofs inte gillas av fröken fräken. Barnen ligger hon bredvid i soffan och låter sig klias o klappas. Än har hon inte vågat sig upp till övervåningen. Men det gör inget. Jag klarar mig nog utan en katt bland sängkläderna.....

Dåså-tråkigaste inlägget ever. Roligare än så här är det inte just nu. Veckan som kommer rullar på i samma tempo. I morrn en kickstart med föräldrarådet på skolan. Men så småningom - desto mer att se fram emot :)
Ciao

söndag 15 januari 2012

Lilla London koko som en gök

Vilken tråkig helg! Men så ska det väl vara ibland för att känna att det är roligt oxå - eller? Förutom vädret har den mest innehållit städ o tvätt. Lite positivt har det väl varit oxå - som ex tre barnfria timmar. Igår var det nämligen julgransplundring hos farmorn. Päronen passade på att i lugn och ro åka till V-ås för att handla storhandla o kolla lite kläder. Eftersom två par jeans gått sönder för fröken i veckan fanns liksom ett behov av nya.... Mina favvosar lyckades jag slå upp en stor flik på (+skrapa upp knäet) när jag halkade utanför trappen en morgon. Nåväl under handlingen stötte herrn på en fd kollega, även han småbarnsförälder, som konstaterade att värdesättningen av de barnfria timmarna som för många småbarnsföräldrar ändrat karaktär. "så då åker man och handlar istället för att åka hem o göka"....



I förra veckan tog jag beslutet att inte följa damerna till Sälen i år. Fjällen lockar mig inte för fem öre. Dessutom har miss S o jag pratat om att göra en tripp. Så när Sälen inte lockade slog vi till på en weekend i Götet istället i mitten på mars. Tåg ner (så vi kan softa o dricka bubbel) sen får vi bo hos en kompis till miss S på Majorna, shopping, dricka goda drinkar, surra som bara vi kan (utan att ngn orkar lyssna) och åka spårvagn. Dessutom fri tillgång till en G:borgs guide hela helgen, en vitaminboost till kvinna enl miss S så vi kommer nog inte att få tråkigt! Jag har verkligen längtat tillbaka till Götet sen jag var där i november. Härlig stad! Det enda jag kräver är ett återbesök på http://tranquilo.se/ :)

Skönt nu finns det lite till att se fram emot. Verkar ju dumt att leva i nuet ;)

Fredagens dinner - Ceasarsallad med hemgjord dressing. Så gott o nyttigt (om man bortser fr just dressingen...)

Lördagens dinner - A tribute to the 70's; Kasslerknytten och sallad avslutades med chokladfondue och frukter. Kasslerskivor läggs på smördegsruta. Lite färskost av valfri natur breds på och sen viker man ihop degen tätt. Pensla med ägg o gräddas tills de blir gyllene. 225 grader. Lätt som en plätt. Lika goda dagen efter - uppvärmda som kalla.

Söndagens dinner - grekiska biftekibiffar, potatiskaka och vitlöksyogurt. Serverades med grönsallad, kalamata och en bön/lins/broccolisallad i en vinaegrette med spiskummin. Den sistnämnda salladen är perfa att göra en stor sats av. Räcker och står sig i 4-5 dagar. Blanchera små små broccolibuketter. Spola kallt så de behåller krispet. Blanda olivolja, vitvinäger, salt, svartpeppar, spiskummin o en gnutta socker. Tillsätt broccolin, gröna linser, hackad rödlök och kikärtor. Blanda. Enjoy!

Hoppsan Kerstin - generöst. Två utförliga recept i ett inlägg....

Ciao

onsdag 11 januari 2012

Provincialmedicus Skragge och syster Boddan

Om tre veckor blir det en spaövernattning med bästa tjejerna från gamla jobbet. Sätra Brunn står på schemat. Jag fick det i avskedspresent. Övernattning, god mat, ångbastu, bubbel i karet o bubbel i glaset, behandling som jag ännu inte bestämt riktigt. Dessutom får jag äran att ligga sked med svärmor det är inte så illa det inte ;) Fina småbutiker finns det oxå på området så jag tar med lite shopping i beräkningen oxå.

Visst är det så att svägerskan jobbar där men det är inte därför jag gör reklam. Stället har sin alldeles egna charm som skiftar med årstiderna. Om våren är det fullt med vitsippor, om sommaren grönt och blommigt, hösten är fantastisk med alla löv i flertalet brunögda nyanser både på träden och på marken. Och sen vintern - alla små söta fina hus i vit vinterskrud. Har ni aldrig varit där - gört! Sen har ju stället en fin historia i sig. Och spöken förstås. Men det får ni Googla på själva....

Tråkvädret is nearly killing me...jag vill ha vår! NU. (och spa)

So long

tisdag 10 januari 2012

Mus o Pipp

I torsdags fick familjen ett tillskott i form av en fyrbent liten randig sak. En honkatt på två år vid namn Pipp. Namnet har hon haft sen hon föddes och gavs till henne av hennes ägare. På katthemmet ursäktade de sig lite - "lite knasigt kanske". Men inte då - jag tycker det är roligt jag. Dessutom kan jag ju skylla på den som döpte henne från början ;)

http://www.hittakatten.com/manadenskatt.htm


Nåväl fröken Pipp har iallafall acklimatiserat sig lite här ute i U-dala. Är dock ngt restriktiv mot barnens yviga gester o gälla röster. Men 5 minuter efter deras kvällsläggning kommer hon fram under soffan och är hur kelig som helst. Och mest med herrn i huset - han som älskar katter.... Till och med svärmor har faktiskt varit här o klappat Besten.

I går kväll hördes en smäll fr köket. Musfällan..... Vi kollade och där satt den, den andra musen vi tagit sen nyår. För att väcka lilla tigrinnans slumrande instinkt la vi den i fällan på golvet. I samma stund som jag ska säga "va med nu S" så sticker hon fram huvudet under soffan, snabb som en vissla (eller katt)hinner hon ta ett redigt tag över musen och dra in hela fällan o mus under soffan..... Jag lyckades dock sno tillbaka den. Så - instinkten är härmed väckt. Muskriget kan börja! Heheheheh

Just det - intervjun jag var på innan jul gav frukt. Härmed är jag fast anställd i mitt förebyggarteam :)

Ciao

lördag 7 januari 2012

Du bortskämda barn i livet....

Store A´s ständige fråga här i livet verkar vara; "Vad blir det för mat?" I dag svarade mamman att eftersom hon och pappan skulle äta ugnsbakad laxfilé på en bädd av spenat/bacon/kantareller med duchessetoppar o hummervinsås så skulle barnen få annat. De tycker nämligen inte om lax vilket är ursäktat.

"-Du och lilla A ska få baconlindad torskrygg och pressad potatis istället!"
"-Kan vi inte få riktig mat mamma?"

Bortskämda ungar...