Antal besökare online

Antal besökare i dag

Totalt antal besökare

Sidor

söndag 23 oktober 2011

Fan jag skulle inte sagt det för en timme sen...

när jag tryckte på enter hördes gnäll från en trappa upp. Nädå inget Noro virus. Men en liten springmask med kompisar har börjat boa. BLÄÄÄÄÄ! Jag dör. Detta är andra gången på samma unge. Sist var för tre år sen. Tur i oturen hade vi medicin kvar sen dess. Så nu har vi käkat röda piller alla fyra. FAN FAN FAN!

Say mama - MAMA

En och en halv vecka sen sist - inte bra. Har ingen annan ursäkt än att det varit fullt ös på alla håll o kanter. Vi är alla pigga o krya igen. Men med tanke på att en frisk vecka förflutit törs man väl knappt säga ngt. Då står väl Noro och knackar på dörren...

Förra veckan hade vi vår stora nätverksträff på jobbet vilket innebar massor av bonus för fröken. Fick knyta kontakter, få ansikten på namn och chansen att visa vad jag går för :O) Mycket trevligt. Alla tog för givet att jag var en V-ås bo - så på sju veckor har jag lyckats på ngt vis ;O) Fast den bräkiga dialekten iklär jag mig aldrig. Sen en lördagsdate med fam Y där det bjöds på god mat (såklart).

Denna vecka har vi klämt in föräldraråd på skolan, tandläkarbesök, gympa för lillhönan och ett dagis/skola päronparty - barnfritt :O) Min alldeles egna mami var snäll nog och tog fyra barn över natten - våra och andras. Så gårdagen blev seg vilket gjorde att fröken slumrade skönt som på bomull framför Bolibompa. Min mami slumrade nog redan efter lunch...Tack tack tack!

I dag tog vi våra egna och 2 bonus ungar och begav oss med svamp- o fikakorgen och engångsgrillen ut till skogen bakom huset. En tvåtimmarstur som innefattade klättring i jakttorn, trattkantarellfångst, korvgrillning och fika. Allt var förstås inte rosaskimrande utan varvades av sexåringars och fyraåringars utbrott kontra mamis o papis....Skönt med skogsluft var iallafall kontentan och det var syftet!

Ikväll har vi börjat knåpa på årets önskelista till jul. Det har inte gått obemärkt förbi våra kottar att det snart är jul. Stora A har för första gången knåpat ihop sin önskelista själv och det mina vänner är - STORT ;O)



















Lillsyrran ville inte vara sämre - men hon fick ett visst skrivarstöd från sin morsa. Observera önskerad nr 6. Jag tror det kan bli svårt att ordna till jul...



















Just det - herrn i huset fick en fin present av sin mami. Den får väl sammanfatta hela detta inlägg;



Dagens dinner = Laxfile fylld med vinbräserade kantareller och västerbottenost. Serverades med kokta pärer och en vitvin- och räksås. Till det en morot och bönsallad. Köra bil? Nej inte ikväll - lite vitt till det :O)

ciao

tisdag 11 oktober 2011

Fever in the morning fever all through the night...

I dag fyller bästa ogifta mannen år. Tyvärr blev det väl inte den roligaste födelsedagen då den uppvaktande fröken legat utslagen i feber sen i går kväll. Men han köpte tårta själv som familjen mumsade på efter middan. Nästa år kan det av ngn JÄMN anledning tänkas att det blir lite festligare firande...

Ikväll skulle fröken träffat bästa ex.kollegorna på middag men pga febern sköt vi på det en vecka. Snällt!

I morrn blir det till att vila. På torsdag väntar roligheter på jobbet som jag inte vill missa. Då kommer nämligen150 personer från hela sverige på en nätverksträff som jag och mina kollegor ordnar. Föreläsningar, mingel och middag.

Herrns födelsedagsdinner som han dessutom fick laga själv = tonfiskpasta

ciao

tisdag 4 oktober 2011

Personal Jesus

I dag har jag varit runt på sightseeing för att lära mig hitta helt enkelt. I en av stadens kyrkor träffade jag den berömda Lego-Jesus och fick se vad dom påstår är världens största pärlplatta.




























Riktigt häftigt måste jag säga. Pärlplattan var skitsnygg! Och jag som sett originalfresken av den sista nattvarden i Milano.

I just love my new job :O)

måndag 3 oktober 2011

För syns skull -

använder fröken linser. Jag har så dålig syn så skulle jag ha glasögon skulle jag se ut så här;

Tyvärr har jag haft problem sen drygt ett år tillbaka med kliande blåsor på insidan av ögonlocket - kul kul. Så sist hos optikern kom han med den briljanta idén att vi skulle byta sort + att byta linsvätska. Jag fick med mig ett provpar hem. Satt jättebra o skönt och mina problem var som bortblåsta :O) Däremot upptäckte jag att jag såg vansinnigt dåligt på vänsterögat vilket jag inte gjort förut. Trafikskyltar o reg.nr gick liksom inte att läsa... å då tänker man givetvis, shit jag har fått en hjärntumör! Sagt o gjort jag ringde optikern i dag och berättade att jag var nöjd men att jag såg som en kratta på vänsterögat. Det visar sig då att jag fått en styrka bra långt under det jag ska ha. Skönt då var det iallafall inget allvarligt... MEN vad bra att dom upplyste om att de inte hade gett mig rätt styrka då det inte fanns hemma - aaagh!

Helgen har gått i höststädandets tecken. Fixat på tomten tagit reda på ved (ja herrn alltså - inte jag). Jag och en motorsåg är nog ingen bra kombo =o/. I går tog jag med mig lilla A + kompis till skogen för att spana årets kanske sista gulingar. Vi fick väl ihop hela 4 dl... Men men det är väl fikat på granstubben som räknas mest.

Lillhönan var väl inte på sitt bästa humör i skogen o det fick sin förklaring då hon hade feber när vi kom hem. Igen alltså - knappt två veckor sen sist. Så idag har papi o mami delat lika. Jag jobbade på f.m. och så möttes vi i entrén vid lunch för ett passbyte...

Förra lördagen hade vi ju juntadag - tjejerna Leijnegard och Leijnegard hade fixat en helmysig dag i mästarnas mästare tecknen. Allas vår T vann o fröken kom - sist!! Sen fick vi sätta oss till bords vid det Ernstinspirerade kräftbordet. Mumma! (Maten alltså - inte Ernst!) Kvällen avslutades i byhålan vilket vi hade kunnat vara utan... Men tack brudar. Nästa gång är det min o T´s tur att fixa. Detta blir svårt att toppa ;O)

Vad är VAB utan lite effektiv fix - idag har jag gått loss på ett älghuvud....

Dagens dinner - Hederlig Falukorv i ugn med pot.mos.

ciao