Antal besökare online

Antal besökare i dag

Totalt antal besökare

Sidor

måndag 23 maj 2011

Närmre 40 än 30...

En alldeles underbar födelsdedagshelg har avklarats. Inget hade nog kunnat vara bättre. Underbart väder, finfina gäster och bubbligt i glasen :O)
Blev uppvaktad med sång och presenter på morgonen. Stora A deklarerade att han tyckte ju att mamman skulle fått frukost i sängen...fast mamman föredrog köksbordet som den lilla pedant hon är - vem vill ha smulor i sängen? Fröken fräken fick mer och mindre abstrakta teckningar samt två uppblåsbara solstolar att ha i vattenpölen och en flytande kyl för vätskekontrollerna. I ett litet platt kuvert låg en helkväll o middag på Frank under sensommaren :O)

För att sen toppa det hela lite till åkte vi alla 4 till byhålan för att kolla på Mora Träsk. Sen hem och ta emot alla päron-gratulanter som dagen till ära blev bjudna på kaffe o banofféepaj toppad med jordgubbar. Vem kom på idén att koka en konservburk med kondenserad mjölk i tre timmar. Måste ha varit ett misstag från början. Men ett rackarns bra misstag är det i allafall :O) Fröken fick fina presenter i form av presentkort - tack!



När "gamlingarna" styrde kosan hemåt kom de ngt yngre avbytarna; Fårtickan och Miss Sofie. Kläderna åkte helt sonika av o därmed blev det poolparty. Vissa var dock mera badkrukor än andra ;O) Bubbel, grill, somriga drinkar o umgänge. Badtrötta ungar som somnade som stockar redan före tio. Vi stora barn höll oss vakna ända till tjugoövertre.

Så - igår blev det inte många knop. Solstolarna uppfyllde sitt syfte hela dagen!

ciao

söndag 15 maj 2011

Fula fiskar

Veckan har kantats av mycket roligt men också mindre roliga saker. Stora A som går i utegrupp på dagis bjöd i tisdags in mami, papi o farmor till dropinfika i gruppens oas mitt i skogen. Kaffe o krabbelurer och en guidad tur av 6 åringen som lärde oss allt om kompostering, rävsvansar o naturens egna kretslopp :O)

Poolen har dammsugits o chockklorerats o pumpas för fullt. Den har i skrivande stund uppnåt en temp på 19 grader - rena rama Järvsö-Nor tempen så det är väl bara att hoppa i ;O)

Ett mindre roligt besök på sjukhus för att krama en vän... Vet att du fått en pc så jag vet att du läser - älskar dig så jag nästan går av.

I går cyklade stora A 3-4 km enkel väg tur o retur tillsammans med oss andra till stora gården på andra sidan åkern för en spontanmiddag, lek o mycket trevligt sällskap. Grillad marulk, hälleflundra o lax med ugnsrostade grönsaker serverades med en sås på yougurt, pepparrot o gräslök - supergott.




Vi har träffat den festfixande grannen som driver landets publada och fått en ordentlig redovisning för sommarens kalender. Vem sa att lantlivet var öken? Nästa helg kickar vi igång sommaren med en punkfest med trevliga grannar :O)

Det finns mkt som kan irritera. En nyinflyttad familj har på dagis dragit ihop 20-talet barn och ska starta ett fotbollslag för 05-06 här ute i samhället. Första träningen nu på onsdag och mamman o pappan ska hålla i det hela. Jag imponeras stort av personer som tar såna här initiativ! Tråkigt är dock när anonyma kommentarer på den uppsatta lappen deklarerar att det är tråkigt att "måste allt ska ske på onsdagar??". Är det dagens I-landsproblem att ens barn har så många aktiviteter att det krockar med varann? Kanske dags att välja aktivitet i så fall! För att inte tala om fegheten att skriva det anonymt i stället för att själv fråga arrangören om det möjligen går att ta en annan dag. Den som skrev har ju för 17 själv haft möjlighet att starat ett fotbollslag vilken dag som helst i veckan. Var glad att någon tar initiativ!

I kväll kommer nattens drottning hem från tvåveckorsvistelsen i Egypten. Välkomstkommitén ska hämta på Arlanda i kväll :O)

Dagens dinner bjuder på grillspett och klyftpotatis på stora A´s begäran

ciao

söndag 8 maj 2011

Gigant

Den tidiga söndagsmorgonen spenderade jag på farstutrappen i varmt solbad med min lilla A sittandes bredvid mig. Jag sippandes på en morgonkaffe o hon ätandes en kall pannkaka :O) "Kan vi inte äta frukost ute mamma?" Självklart var ju det en lockande tanke men först ville jag se om parasollet på framsidan gick att fälla upp. Det är förra husägarns som står kvar och har inte använts sen vi flyttade in. Så sagt o gjort gick vi båda fram o började veva men inget hände så fröken tar tag i parasollet o drar utåt o kollar in.... Där ser jag ngt så stort att jag hinner tänka - Vem har satt en låtsas JÄTTEstor geting i parasollet? Sen insåg jag att den självklart inte var på låtsas. Grejen när man får barn är ju att inte skrämma upp dom med sina egna fobier.... Ja ni vet hur det är. Med spindlarna har jag lärt mig att hålla masken - men - med getingar grejar jag det aldrig. Så ett litet skri och så var vi inne igen på 5 röda. Tydligen störde vi den stackarn för timmen efter flög den ut och lät som ett helt reaplan. Efter lite efterforskningar har jag nu förstått att det var en bålgetingsdrottning 3,5 cm med markanta stora svartgula ränder - stor som satan. Men - jag är lugn för tydligen är den bra mycket fredligare än en vanlig geting och inte heller giftigare. Herrn har dock fått äran att spruta in lite insektsspray i parasollet med hopp om att gasa ihjäl den. Ledsen alla djurdiggare men jag klarar inte av att ha en bålgeting so bygger bo i ett gammalt parasoll. Dessutom ska ju parasollet kastas av ngn oxå.



En kanonhelg med sol, värme o massor gjort. Helgens dinner =
I fredags blev det en kanongod moules mariniere precis som jag ville med en flaska (!) kall petit chablis till - urgott!
I lördags en grillad entrecote med en sparris o parmesansallad samt en tomat, rödlök- och grönmögelostsallad. Till det ett aussi rött.
Söndagsdinner blev en bifteki på kolgrillen med klyftpotatis, greksallad och en vitlökssås. Aqua con gaz till det :O)

En ny era har kommit - den heter PMS. Jag som trodde det drabbade kärringar runt 40(!)
ciao

torsdag 5 maj 2011

Vilka brudar!

Ja både den dära skånskan och hon botanikern på jobbet som båda har ringt ståendes på IKEA och undrat om de ska köpa en lampa åt mig :O) Snacka om omtänksamma! Men jag har ju kommit till sans och insett att en svart canvaslampa kommer att bli dammig - och hur dammar man en lampa tre meter upp i luften några gånger i månaden... Men men när jag väl ångrat mig får jag väl fynda den på Blocket för tio tusen spänn.

Hon e som vanligt kass på dagens dinner den där fröken. Men i morrn fredag och jag är sugen på Moules Marinière och ett kallt glas chablis. Japp - så får det bli!

söndag 1 maj 2011

Feeling hot
















På torsdag släpper Ikea sin nya kollektion "Kryddstarkt" en begränsad kollektion med influenser från Indien och Vietnamn. Jag har letat med ljus och lykta (!) efter en eller flera lampor att ha i hallen där det är öppet upp i nock. Och nu har jag hittat den! Jag tror den skulle passa asbra i två ex i olika höjder!! Problemet är just att kollektionen är begränsad och därmed antal exemplar... Familymedlemmar har visst fått erbjudande om en sneakpeak dagen innan vilket jag helt missat - Undrar om jag hinner tur o retur på en lunchrast ;O)

Helgen har varit skitkul helt enkelt. Konsert på Klara i fredags med Engmans Kapell, Valborgsmässoaftonen firades här hemma med vänner o barn. Totalt var vi 22 stycken. Dock blev det ingen brasa till vissa barns besvikelse - "det var ju för brasan vi kom hit..."

Nya tag och ny vecka. Ciao