Antal besökare online

Antal besökare i dag

Totalt antal besökare

Sidor

söndag 27 februari 2011

Nedräkning

Bara 11 dagar till Sälentrippen :O) Längtar att få spendera några dagar o nätter med mitt damlag. Längtar efter att finally få åka skidor. Förra året var ju min rygg inte riktigt med på noterna. Men jag lovar jag ska ta det lungt. Vågar inte annat. Off pisten får jag skippa. Det innebär att det är ngn annans tur att ragga gratis skumpa på aphyllan i år :O) Jag har gjort mitt.

Söndag och inte blev det nåt tak målat... en 80-årig gammal ek kom i vägen och skulle sågas ned. Allt för fotboll o vuxenfilm ;)


Plusgrader och smältande istappar gör att längtan efter våren bara blir starkare. Vill ha sol o värme! Vill ha växthuspyssel och trädgårdspyssel. Vill sitta ute i smältsnö o vädra näsan med en java i handen. Pronto!
Söndagens dinner = Lövbiffsrullader fyllda med bacon, rödlök och ättiksgurka serverades med gräddsås, potatis och blancherade grönsaker osså morsans svartvinbärsgelé. Mormorsgott!

lördag 26 februari 2011

sköna lördag

Veckan har kantats av sjukdom, tre fjärdedelar har drabbats och lilla A är den enda som hållit sig frisk.

Någotsånär sovmorgon i morse, sen drog fröken in till stan för att bättra på brännan i cancerkuvösen. Färska frallor från Flink på vägen hem till frullen. Sen fick vi ett välkommet ryck och fixade o trixade o städade. Ett kalas stod oxå på agendan då pappas K fyller på tisdag. En chilensk tårta fick vi där - ovanlig, söt och god. Åsså klämde lilla A fingrarna i ytterdörren. Mamman blev så skärrad så hon fick svimningskänslor men stod kvar på benen. Det gick bra, lite blås på fingret, kramar, plåster och en Alvedon och godis så blev det bättre.

I morrn fortsätter trixandes och första taket ska börja förberedas för målning. Jag kommer kräkas på schellack om ett halvår - men det är det värt :O) Stora A är först ut och ska få fint i sitt rum!

Nu väntar mello - finns ju inget bättre när vi inte kunnat installerat parabolen än.... För se det stod visst lite träd ivägen. NÄHÄ - vi bor ju för fan i skogen.

Dagens dinner = Kyckling i ugn med rosépeppar och gräddkvibille. Press pot o sallad därtill. Och ett glas rött förstås! Jo 1 glas - vi hade halva flaskan kvar sen igår. Amen.

Ha en fortsatt skön lördag
Ciao

måndag 21 februari 2011

Fröken fräken lever

och har inte glömt Er. Men inspirationsmässigt kan det inte bli värre. Dessutom mår hon inget bra.

Som grädde på moset är boningen så in i helvetes kall att stelfrusna fingertoppar inte direkt dansar över tangentbordet. Herrn har liksom inte klurat ut ännu hur man höjer värmen (på reglagen förstås) Det enda positiva är väl att tulpanerna står raka som furor även efter en vecka...

Brrrr

torsdag 17 februari 2011

Shape up!

Sorry inte ett inlägg på nästan en vecka. Time flies liksom. Tillbaka till jobbet i måndags och in i rullorna direkt. Nytt oxå att jag nu får lämna kidsen på dagis. Det har ju jag sluppit i alla år då det har varit herrns uppgift då fröken hämtar. Men nu är det ju bara jag som åker åt det hållet så jag får äran att både lämna och hämta. I utbyte har jag fått en veckostäd - trodde ni ja ;O)
Fördelen är dock att jag är på jobbet redan tio över sju. Vilket innebär att jag kan gå hem tidigare. Smutt!

I går var vi på H-sta skolan för information till föräldrar vars barn börjar förskoleklass till hösten. Känns faktiskt som en himla bra skola. Man får väl lita på deras pedagogiska bakgrunder o kunnande. Jag har ju inte en jäkla aning....

Snällaste snällaste H på jobbet är i dag ute i metropolen F-100 och hämtar grislampor åt mig - helt gratis :O) Hennes brorsa hade typ 600 st i ett nedlagt svinhus. Fatta hur mycket kapital som hänger där! Men hon ska få ngt för besväret - jag ska fundera ut ngt riktigt farligt.

I morgon upptaktsmöte med Damlaget inför Sälen. Bara 21 dagar kvar - TJOHOO
Just det glömde en sak - DET ÄR FREDAG I MORRN!!!!!
ciao

fredag 11 februari 2011

fredagens dinner

Blev en kycklingburgare med pommes. Här hemma kör vi alltid MAX hamb bröd. De enda som inte är torra enl mig. I dag bjuckar jag på hela receptet som är lite på en höft.

2 stora kyckl filéer i bitar
1 bit purjo i småbitar
1 äggula
2 msk mjölk
2 msk parmesanost
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
cayennepulver

Kör kyckling o purjo i matberedaren till en slät färs. Blanda i äggulan, mjölken, salt, peppar, cayenne o osten. Kör några varv till i beredarn så det blandas.
Forma till burgare med hjälp av kallvattendoppade handflator( annars fastar det i händerna). Stek gyllenbruna o klara i olivolja.
Servera med hamburgerbröd o de tillbehör du gillar. Här blev det bröd, knaperstekt bacon, ananas, guacamole, sallad, tomat och rödlök.


Pommsen? Självklart inte hemgjorda...

Enjoy :O)

Halshuggning

Gav herrn nöjet att få låna min bil i morse då det blåste nästintill orkan. Lilla fabian väger ju inte så mycket och jag såg framför mig hur han o herrn blåste av vägen på E18. Herrn gick ut o skottade typ massor. Sen backade han ut volvon. Och jag ser i fönstret att han liksom håller fel kurs o skriker inför barnen "vafan S - vad gör du". Så satt han där - i diket typ tre meter från carporten..... och kom ingenstans. Innan jag ens hann få på mig paltorna blir jag kommenderad att komma. Ingen glad herre. Verkligen inte glad. Men jag höll lugnet. Han provade putta och jag gasade men inget hände och jag höll på att bli ett huvud kortare ;O)

"Kvinna fick huvudet avhugget med snöspade"

Herrn insåg att det var liksom bara att stanna hemma från jobbet - för se bilen stod så illa så fabian kom inte heller ut. Efter en och en halv timme kom bonden som plogar vägen så han drog snällt upp herrn ur diket. Nu kan jag skratta, det gjorde jag verkligen inte i morse.
Hade lovat barnen att baka bullar när de var hemma i veckan så i dag drog vi igång vetebullar med fyllning av smör, muscavado, kanel och vaniljsocker. Blev riktigt mumsigt!
Här kommer en bild på gardinerna jag sydde om till köket. Fönstret här är längre än köksfönstret förr så jag blev tvungen att skarva. Som tur var hade jag sparat bitar av samma gardintyg. Skarven doldes med mormors gamla hemvirkade spetsar. Riktigt bra med tanke på att det inte kostade en krona :O)
Sista semesterdagen och jag hade gärna varit ledig en vecka till. Men otroligt mycket har jag hunnit med vilket innebär att vi kan slappna av på vardagskvällarna.
Nu tar vi fredagsmys!
ciao

torsdag 10 februari 2011

Fröken fräkens känsla för snö

är allt annat än rolig. Nu får det vara nog!

Sen så vill jag ha en systemkamera - så det så.

tisdag 8 februari 2011

@ skogen

Äntligen! Sen några dagar är vi på plats. Och uppkopplingen funkar :O)

Ett otroligt stort tack till alla som hjälpte oss med flytten och att komma i ordning. Det har sina fördelar ibland att ha fler än 2 päron ;O) Och fantastiska vänner som såg till att flertalet kartonger blev uppackade och instuvade.

Så vi har läget under kontroll. Veckans första semesterdagar har omvandlats till VAB då lillhönan har ögoninfektion. Stora A har dock varit på dagis i går och är där i skrivande stund. Från i morgon får dom oxå semester. I dag ska fröken sy gardiner till köket. Ska försöka använda dom gamla och skarva lite - får se hur det blir. Värt ett försök i alla fall och mormors gamla hemgjorda spetsar ska fylla en funktion.

Glädjen över flytt o hus överskuggas konstant av vetskapen över att livet är skört. Att den du älskar och som är ditt eget kött och blod kan försvinna på några sekunder. Jag har en vän som i denna stund är starkare än allt annat och som stöttar de som nu upplever det ofattbara. Jag är stolt över dig vännen och väldigt glad att ha dig som just min vän.