Antal besökare online

Antal besökare i dag

Totalt antal besökare

Sidor

tisdag 30 november 2010

Garaget ger bästa räntan

För två år sen köpte vi en sprillans braskamin, ett stort vridbart monster. Vi fick den billigt som attan. Vi ställde den i garaget i tron om att vi kanske skulle sätta in den i vardagsrummet eller i ett ev nytt hus eller tom sälja den vidare. Nu behöver vi den inte längre - dit vi ska finns det redan två. Så sagt o gjort den utannonserades på Blocket i går kväll o nu är den i skrivande stund både såld o hämtad. Å hör o häpna med en vinst på nästan det dubbla... så tack o bock var
den nya vardagsrumssoffan :O)

Just nu har jag satans mycket inspiration till det nya boet, men tid att åka runt o kika finns knappt. Så tack gode gud för nätet, tidningar o ffa Booli. Jag (observera JAG) har en plan på vardagsrummet där 50/60-tal ska möta rena moderna linjer. Svart, grått o vitt med härliga färgklickar. Köket vill jag ha i min vita lantstil - jag kommer sakna mitt nuvarande kök enormt - inget slår det. I den stora öppna hallen ser jag svarta kurviga möbler blandat med Tricia guild tyger o färger. Kollage ska bli mitt projekt i helgen :O) Får inte glömma 100-talet liter med vit takfärg o kvistlack bara... Det ska vara enhetlig färg på väggar o tak, sen får möblerna sätta prägel på rummen. Nu börjar det längtas o pirras!

















psst - imorrn är det december!

söndag 28 november 2010

Första advent

Helgen har som vanligt försvunnit i ett nafs o i morgon stundar åter måndag. Fredagen spenderade herrn på poker- o herrmiddag. Sonen hade ju önskat restaurangbesök o mami var glad att slippa laga mat. Väl där droppade även min papi med damsällskap in. Ja inget nytt damsällskap utan det gamla vanliga ;O) Så en stor familjemiddag blev det vilket inte händer så ofta. Synd att S saknades bara.

I går for vi runt o gjorde allehanda ärenden o bestyr. Enköping tur o retur några gånger, stora A provade på volleyboll på sportakademien denna lördag men "det sugde". Ingen hit med andra ord! Sen en sväng till Västra Aros i snökaos. Barnen dinerade korv m bröd vilket var deras önskemiddag - synd, det som är så jobbigt att fixa... I säng med grynen, stora barnens middag - S´s pasta med papardelle, parma, spenat o soltorkade tomater o ett glas rött till, sen "så mycket bättre", sen ZZzzzzzz. Fröken fräken nickade till sittandes i soffan med gamnacke kl 21,00. Kul tjej - kul!

Kottarna har sovit till 7 - 7.30 både lördag o söndag vilket är ett rent undantag, det vet jag. Men jag njuter av denna helgs sovmorgnar :O)

I dag har vi haft advent, målat hall (ja inte jag alltså), skottat snö (slapp jag oxå), bakat lussebullar o massor med annat. Ovan nämda morfar o K kom ut med en ärvd öronlappsfåtölj som vi fått och tog vi en fika.





Så här mysigt hade vi det i morse - mitt kök kommer jag sakna så in i bomben. Kan man ta det med sig??

Dagens dinner = Kreolsk gryta på fläskytterfilé, oliver, paprika, chorizo, syltlök m.m. serverades m pressad potatis o sallad. Ett glas aqua till.
Ettan kom - tvåan kommer såsmåningom...







torsdag 25 november 2010

She´s got it - yeah baby she´s got it!

Jomen ja tackar ja. Alla i kön till bänken verkar ha försvunnit för i dag ringde dom. Så nu är jag lika glad som ett barn på julafton. God jul i förskott Boddan!
Och i skamvrån borde jag stå enl vissa - pga avsaknade inlägg.
I går skulle jag typiskt nog i värsta ovädret ta mig i bil till bohemstaden Uppsala för lite tandvårdsstödsutbildning. Krångligt ord men det handlar helt enkelt om att jag beviljar folk att få billigare tandvård om man uppfyller vissa kriterier vill säga. Utbildningen hölls i ett gammalt hus på slottsgränd där självaste "jag är dödenIngmar Bergman" sprungit runt i salongerna som barn. I rummet där vi fikade har den store regissören spenderat tid och rummet har fått stå förlaga till vardagsrummet med julscenen i "Fanny och Alexander". Så där satt vi o drack java o fick en giffel. Gräddan utbytt mot grädde i kaffet. Min kollega C fick förövrigt äran att blåsa ut kandelabern i trappan ;O)
Fredag zu morgen och herrn ska på kortspel o grabbsnack. Jag tar åldringarna på tunnelvägen och kidsen o går på vesterang o dinerar pizza. På lördag ska det adventspysslas å det grövsta. Järvsöbågen inhandlad i självaste byhålan på Fröken Röd
ciao

torsdag 18 november 2010

vad var det jag sa...

i morrn redan fredag :O) Vansinnesveckan är helt plötsligt nästan över och var faktiskt riktigt utmanande, erfarenhetsrik och rolig. Innehöll både arbete samt utvecklingssamtal på dagis fram till 18-21 nästan varje kväll. Tack till mormor o farmor som har förbarmat sig. Mina barn och jag har inte nötit på varann denna vecka om jag säger så... Men ros från anhöriga på jobbet och fina vitsord om mina barn från pedagoger värmer i hjärtat.

Ja fast den ena av kottarna är av ett sällan skådat slag "jag har aldrig träffat ett sånt envist barn..." - men sån är hon ju min lilla hönapöna o prussiluska. Hon som en sann tvilling har ett humör som en schizofren. Hon som på frågan om vad hon vill göra när hon blir stor svarar "Ha lite roligt". Ja sannerligen, vem vill inte ha lite roligt :O) Och så min stora lilla älskade kalsongjocke som är en sann diplomatisk vän på dagis och som går till den tråkiga dockvrån när det bara är tjejerna kvar att leka med. Han som snart kommer vilja sluta gosa med sin mamma, sitta i knät och säga att han älskar mig när han ska somna. Han som snart tappar tänder och tycker mamma är pinsam. Jag börjar förlora mina bäbisar till växande individer och lånetiden börjar göra sig påmind. Så även insikten att det (troligen) inte blir några fler bäbisar och det känns plötsligt skrämmande. Kan nån tala om för mig när jag blev vuxen? Jag har liksom inte fattat det än...

söndag 14 november 2010

Far

har firats både på hemmaplan och hos min pappa. Här hemma hade ungarna slagit till på stort och investerat i 3 nummer av en Whiskeytidning och Lars Keplers senaste. Väldigt innovativt av dem. Min egen far uppmuntrade vi med sprit - en flaska Auchentochan. Så idag bestod lunchen av fika. Svärfar fick även han en wirre fast en dag för tidigt.

Stora A fick pröva på brottning idag och det var faktiskt riktigt lyckat. Innan var han dock rädd o deklarerade klart o tydligt i bilen att "jag vill inte brottas med några stora farbröder". Och se vilken tur, det var ju bara ungar mindre än han själv - långskånk som han är. Så nu vill han börja brottas och det är väl bara att give it a try. En snabbkaffe hanns med hos familia Viggosin där bara det manliga släktet var hemma.

Ikväll har vi njutit av skönmusik på TV. Görgen m G. Ögat fick oxå sitt ;O) Dom filmade faktiskt precis på vägen ovanför kalvsjön o svärmors stuga och Norboa flimrade förbi en nanosekund. Hälsingland är så in i helvete vackert - ja ni har hört det förr - Kaanans land!
I morgon startar en helvetesvecka - jobb, dagissamtal m.m. på kvällstid. Så idag har det logisterats på högsta nivå med veckans mat och veckans hämtning av barn på dagis. Fördelen med en intensiv vecka måste vara att det blir fredag igen snabbare än jag anar. Så hör Ni inget vet Ni varför. Nu ett glas glögg och en peppis med grönmögelost sen "The event".
ciao

ps. Dagens dinner = Söndagsstek på katrinplommonfylld fläskytterfilé med kokta pärer o gräddsås. Kokt broccoli o svartvinbärsgelé. Mormorsgott! Ds

lördag 13 november 2010

Sent om sider

kom hockeyfantasten hem då hade fröken vaknat mitt i natten o låg vaken i över en och en halv timme o förfasat sig över hur han blivit både rånad o dödad. "Jag trodde du skulle komma efter hockeyn" sa jag - "det gjorde jag ju" svarade han... nåväl herrn var hemma o hel i allafall.

I dag har det slipats o svärfar har spacklat. Storhandling i lilla staden/byhålan. Eftermiddagen har varit lugn o skön vilket behövts för alla snorisar här hemma. Nu har barnen gjort sin lördag och ska slängas i säng. De stora barnens lördag tar vid och ska dinera när kidsen somnat.

Dagens dinner = Baconlindad kycklingfilé fylld med prästost, soltorkade tomater och basilika. Serveras med en potatisgratäng och en sallad med honungsvineagrette toppat med rostade pinje. Ett glas Rawsons retreat till det. På Spotify rullar Plura.

I morrn ska grabben få prova brottning på riktigt - vem vet nästa Frank Andersson kanske?
Sen ska vi fira alla farsor :O)
Ha en fortsatt skön lördag

fredag 12 november 2010

Det lackar mot jul...

och en sån här vill jag ha till advent. En vit s.k. Järvsöbåge - tillverkas av ett litet snickeri i Ljusdal. Är jättefin att även ställa mot en vägg om man inte vill ha den i ett fönster. Skulle säkert passa finfint i uterummet i det nya huset. Denna jul skulle den vara söt i hallen.
Tittar just nu på Idol där de flesta suger som min 5 åring populärt uttrycker sig. Den enda som var bra ikväll var Linnea. Att hon sen valde en Mando Diao gör ju inte saken sämre. Denna är dock bäst: http://www.youtube.com/watch?v=b3NOCEKTzAU

Kvällen har spenderats allena med barnen då herrn i huset blev bjuden på jippo o hockey i V-ås. De små fick önska middag och önskan var: smörgåstårta med räkor! Eh Que!? Jaha så mami gjorde en liten rackare - tror ni dom åt? Nehej då. Lilla A skrapade bort garneringen och åt gurka o räkor... Schysst!

Veckan har varit full rulle och det bara eskalerar fram till jul... Baka, göra glögg, pyssla ja vem faan har tid med det när man jobbar mer än heltid. Det är ju för sjutton bara två veckor till första advent. I dag kom jag i allafall från jobbet innan tre vilket är en bedrift och ack så skönt en fredag. Nej, en två veckors semester till Thailand över jul är inget jag i dagsläget skulle gråta över.

Fröken är som en osnuten snorunge - förkylningen kom igår som en riktig smäll.
Ha en fortsatt skön fredag!

tisdag 9 november 2010

Vi ser det snöar - det var ju roligt haha

Tänk, snön kom en hel månad tidigare än förra året. Nu får vi väl förvisso se om den ligger kvar o det tror jag ju knappast. Förra året kom snön den 14:e december - det vet jag för det va första dagen på min halvårslånga sjukskrivning. Och den snön låg då kvar ända in i mars.

Detta påminner mig också om att det snart är ett år sen Egyptenresan. Längtar såååå tillbaka! Vissa i min närhet åker dit snart å vi är inte ett dugg avis ;O)För Er Greenpeace anhängare vill jag förtydliga att ni behöver inte åka o knuffa tillbaka - det är ingen val som strandat...

I morgon går kottarna tillbaka till dagis. Det blev ingen mer kräka tack o lov. I dag har papi varit hemma o har väl lyckats arbeta hemifrån ett par timmar vilket är en bedrift med två galna friska ungar hängandes i hasorna. Min stooora 5-åring har i dag upptäckt sin allra första lösa tand - jag trodde förstås inte på honom och var tvungen att känna. Å jo rackarns en liten framtand där nere håller på o vickar. Hjälp vart tog bäbisen vägen =o0


Ikväll har vi dinerat broccolisoppa o pankakor. Sen tog jag mig i kragen o gick ned till dockskåpet i den keller och tvättade med målartvätt o slog ner spikskallar som efter 60 år krupit upp. Tanken slog mig att det kanske är lite synd att förstöra originalfärgen - men vitt blir det.

i morgon onsdag - sen har över halva veckan gått :O)

måndag 8 november 2010

Härlig start på veckan...

eller inte! 00.45 landade en schysst spya på mammans täcke :O( Stora A hade vaknat av redig magknip, smög upp till mamma och hann knappt landa i sängen förrens magsjukan var ett faktum. Tjohoo! Så i dag är jag hemma o VAB-ar. Måste dock till jobbet på ett inbokat möte kl 15 som jag inte gärna sviker, men pappan kommer hem tills dess o i morrn får han va hemma.

Söndagen spenderades mestadels på den Västmanländska sidan då stora A hämtades från faster o farbror. Sen begav vi oss till metropolen Sura för att hälsa på fröken fräkens kusin o man o barnens syssling F. De har nyligen köpt hus o vi var förstås nyfikna. Ett stooooort hus på längden o på tvären, nedåt o uppåt. Nu kan de skaffa sig ett eget fotbollslag ;O) Å jättefint förstås.

Nu vankas stuvade mackisar o hemtrillade köttbullar. Sonen har lyckats behålla maten hittills. Vi hoppas att det fortsätter så o att ingen annan blir drabbad :0/
just det - grabben har fått en förkärlek till tv-serien "Bert". Ja ni vet från böckerna om samma kille. Bert han - hmm - tillför vår son ord till vokabulären som vi inte riktigt svänger oss med här hemma. I allafall inte under ungarnas vakna tid. Härom dagen kom ungen inspringandes i köket ropandes glatt "Visa fattarna - visa fattarna" Skrattande frågade jag vad det betydde - det
hade han inte en susning om men "det va coolt" för det skriker ju raggarna o Bert till tjejerna. Just den frasen kanske vi inte använder sena kvällar heller ;O)

lördag 6 november 2010

Sweeet saturday

Fasikens vad skönt med helg. Startade med tidig hämtning av barn (15.45) Shit varenda päron verkar hämta sina gryn tidigt på fredagar - en annan får ångest varenda fredag då jag kl 16.45 tycks hämta sist på hela dagis.... ngt slagt prestige i att inte hämta sist anas.... skit samma trots att jag verkar vilja göra mig ironisk på andras bekostnad känns det inte kul när kottarna är sist av 60 barn..... Men i fredags var jag en "bra mamma" som kom skapligt i tid. Väl hemma göra mys; tända ljus, dona o fixa snacks till stora o små i väntan på middag. En middag som kottarna fick dinera allena då pappan o jag valde en vuxen middag efter läggning :O)

Lördagen startades med rekordelig pannknack (så går det med vuxenmiddag o rödvin...) men fröken hämtade sig rekordsnabbt för en helgstäd av boningen. Sen fick jag agera ssk utan avlöning då Madre mia skulle byta förband efter smärre operation. Var så säker fakturan kommer - med OB/storhelgsersättning o allt ;O) En java o peppisar på det sen skjutsades stora A till fastern i V-ås. Han ska spendera kvällen o natten där o bli bortskämd som få.

Vi får då dras med en sjuhelvetes (ta mig på orden!) envis unge - lilla A. Jag säger som jag alltid sagt S+L i kvadrat = lilla A. Vi har fått vad vi förtjänar. Det är bara att psyket säger ifrån.... Skitunge - men jag älskar henne ändå :O)

Kvällen har spenderats drickandes bubbel för firande av flytt o vi har skrapat de sista halltapeterna (det blir roligare då), sen middag en man kort. Nu ska lillhönan i säng - och vi ska se "så mycket bättre".

Dagens dinner fredag = utskuren biff o hasselback med en trattkantarellsås med konjak
Dagens dinner lördag = Starter - Rotari o gammal tapet, main - Papardelle med oxfile och gorgonzola

Ha en skön fortsatt lördag!

torsdag 4 november 2010

Mitt tionde till Isdrottningen

Mycket om det nya huset lär det bli här ett tag framöver. Otroligt tråkigt kanske men nu är det DET vi ser fram emot. November kommer försvinna i ett nafs o sen är det jul, plötsligt har januari gått och så är vi där :O) Kommer bli såå härligt. Här ska vi sitta långt in på timmarna o mysa o dricka rödvinJag vill inte lägga ut fler bilder av hänsyn till de som bor där nu. Mer får Ni se när det är vårt. Eller rättare sagt när Ni hjälper till med flytten ;O)

Hallen här hemma har ju verkligen legat i träda sista veckorna men nu till helgen ska det bli rent ner till plywooden så kära svärfar kan komma o bredspackla - jag hoppas du visste det, om inte, vet du det nu ;o)

Fröken fräken är tillfreds med och tacksam för ganska mycket i livet just nu :O) förutom att hon glömde att posta utträdet ur svenska kyrkan innan första november... så nu får hon äran att sponsra nya Knutby i Slummelstas gamla ica butik under nästkommande år - grattis!

onsdag 3 november 2010

"Låt mig sova - jag har varit på fest!"

Ja det var vad 5-åringen klämde fram i morse när syrran skulle väcka honom.... Undrar vart han hört det ngnstans?? Stora A var bjuden på läskigt Haloweenpartaj i gårkväll. Engagerade föräldrar på dagis hade fixat kalaset o alla på dagisavdelningen var bjudna. Så jag lämnade ett skelett och åkte hem. Sent blev det också med en 5-årings mått mätt o skelettet låg inte i sängen förrens närmare halv nio. Inte konstigt att killen hade en hangover i morse...Nu har vi skvallrat för barnen att det blir en flytt i vinter, de har förstås svårt att förstå och stora A´s största bekymmer är om vi ska ta med TV´n till det nya huset. Lillhönan pratar mest om det "egna rummet" och sitt docksåp hon ska ha där. I källaren står nämligen ett fynd -ett dockskåp från 40-talet som jag köpte på blocket för flera år sedan. Ni vet ett sådant hemsnickrat i en större skala. Farfar har sponsrat med vitfärg så nu ska det målas o lillhönan kan knappt bärga sig till Barbiesarna får flytta in :O) Hon bad farfar om lila färg men se där sa mamman stopp!

I dag lillördag o förra årets hemgjorda glögg har avsmakats - den blir ju bara bättre ju längre den får stå. Har 4 flaskor kvar så vi får väl se om det räcker till första advent ;O)

Dagens dinner = stekt kassler, kokt potatis o stuvad spenat

ciao

måndag 1 november 2010

Första andra tredje!

Jag har gjort ett fynd av det lite ovanligare slaget. Flera ikonografiska samlingar utgivna på 60-talet gjorda av psyksikt sjuka patienter med olika diagnoser. Det är sammanlagt 60 st ark med konstverk som blivit mina på Tradera för under 300 kronor. Min ogifta man skakar på huvudet. Jag är förälskade i dem och jag är övertygad att jag gjort ett konstklipp :O)