Antal besökare online

Antal besökare i dag

Totalt antal besökare

Sidor

söndag 31 oktober 2010

Loveboat aka klamydiaskeppet eller cinderella

I fredags drog herrskapet i väg ut på havet med Y-marks och J:ssons. Trevligt värre! Gourmetkryss var temat o vi åt trerätters på a la carten, finfrukost med bubbel som start och buffelunch på tillbakavägen. Sen körde vi lite spa dan efter med skrubb o ansiktsmask o bubbelbad. På a la carten tog alla blinier o löjrom till starter - så där i betyg - blinier är väl inte riktigt min grej, som en tjockpannkaka utan smak liksom... Till varmrätt åt jag klassisk pepparstekt oxfilé den var kalasgod. Mycket gott vin till oxå! Underhållningen var väl så där - förband till Kent jaaa säääkert... Men sen släppte referensramarna så vid halvtvå blev det ett jäkla drag ;O) Våra medresenärer försvann dock av olika anledningar så jag o min halva höll ställningarna till efter två o kunde sen dela på en räkmacka o en bärs innan storslalomet upp till hytten! Tack för en helkul resa!! (haha ja inte i hytten alltså)

I dag sköna timmar på badhuset med alla grankottar. Nu stundar söndagsmiddag.
Dagens dinner= Långsjuden fläskkotlett i sky med lök o kokt potatis.
Till efterrätt kör vi Blossas tia o lite pepparkakor - skit glömde köpa mögelosten. Men men nöden har ingen lag....

torsdag 28 oktober 2010

Splish splash

I testet nedan med "fyra" kan Ni härmed flytta "fyra saker på önskelistan" till "fyra saker jag längtar efter" -närmre bestämt första februari - jag tror fasiken vi fått ett drömhus på halsen. Poolparty ngn??

:O))


tisdag 26 oktober 2010

Tack för senast!

nu funkar den - listan i sin fulländade form
http://open.spotify.com/user/eliaen/playlist/7pf93Tioa4KelPskAiWuGn

en jävla salig blandning!

:0)

Skärpning fröken!!

Men ursäkterna är många.... helgen bara försvann - beviset är jag själv = trött som bara den! Men helgen har varit innehållsrik vill jag lova. Så pass att den har betydelse av rang för framtiden...

I dag har vi varit med lilla A till ackis för att kolla hennes ytliga blodkärl i armhålan, hemangiom som det så fint heter, det har växt i proportion med ungen men hon besväras av det ibland då det kläms i armhålan. Hemangiom är fö samma som ett smultronmärke- ett litet kärlnystan. Tack för att det sitter i armhålan och inte i ansiktet...Det har hänt att kärlet spruckit oxå och då blir det världens blåmärke. Så, väl där fick vi träffa specialistdoktortanten som klämde o kände o frågade. "Dom har väl gjort ett ultraljud innan ni kom hit?" Nej - det har såklart ingen gjort. Så nu en ny remiss till ultraljud i uppsala om en månad. ZZZZzzzzzzzzzz. Fortsättning följer alltså.
Nu är det bara två + 1/4 dagar kvar av denna arbetsvecka sen är det 24-timmarskryss vilket inkluderar partaj, god mat och ostörd sovmorgon. Det behövs. Jag hoppas också att vi då har en anledning att fira :O) Mormor o Janos äras med att få barnen ett helt dygn - Grattis!

ciao

fredag 22 oktober 2010

En utmaning

fick jag av http://jessonbloggar.blogspot.com/ klart att jag gör´t

4 Tv-program jag ser = Desperate housewives, idol, halvåtta hos mig, Alla HBO - jag vet svårt att välja bara fyra....
4 saker jag har gjort i dag = svurit, gråtit, skrattat o druckit vin
4 saker som jag längtar efter = kryssningen om en vecka, sängen (trött), mina barn som jag knappt träffat idag, tja lite hångel är väl inte fel...
4 saker på önskelistan = 235 kvadrat, pool, vinterträdgård och vit målarfärg
4 saker jag avskyr = Spindlar, strömming, falskhet, att ha stökigt (mitt mantra är plocka plocka plocka)

Det är helg YIIIIPEEEEEE!!

tisdag 19 oktober 2010

Finns det några snälla barn??

Hej Tomten! Jag önskar mig denna i julklapp. Den kommer från Åhlens och kostar 795:- En ny leverans kommer vecka 45...

Den kommer sitta som en smäck i en stor hall. Jag har ett gammalt ärvt pelarbord i källaren som kan målas svart och som passar urtjusigt ihop med bänken. Ps jag har varit jättesnäll i år ;O)

söndag 17 oktober 2010

Vilken helg!

En underbart fartfylld helg som trots sin intensitet har känts som en riktigt ledig helg. Startade fredagen med mys, städning av hela huset och avslutade efter barnens läggdags med en god vuxenmiddag. Lördagen putsades lite fönster i arla stund och sen begav sig fröken fräken till solkuvösen där fräknarna fick chansen att föröka sig. Sen var det den stora anledningen till allt städ o puts det senaste dagarna... jo en privat spekulant på vårat hus ville komma och se sig omkring - o hon gillade verkligen det hon såg :O) Jag återkommer mer i den frågan senare....

Kanonen från Fanna fyllde ju sista juli så presenten från oss blev en helkväll med bowling o den infriades i går kväll. Kidsen fick spendera natten hos farmor o farfar - tack tack igen! Fröken fräken ställde upp som chaffis till o från Strike i V-ås. Mmmm Cola - gott :0/
Vilka dom där J, V och S är kan Ni nog lista ut men vem fan den där L är har jag inte en jävla aning om:
Väl hemma korkade vi upp lite bubbel sen bjöds det på Sätra Brunns smarriga trattkantarellsoppa med vitlöksbröd till förrätt. Till huvudrätt en dubbelmarinerad oxfilé och potatisgratäng och en grönsallad. Gott rödvin hade gästerna med sig = Agramont - funkade kanon till maten!! Sen lite spel varvat med Spotify och rökruta ;O) Vi konstaterade att vi inte träffats utan barn på 7 år.... jooo det är sant, inte en gång har vi fyra träffats på egen hand sen alla ungarna drösade in. Fast det blev ingen större skillnad - jo det är klart vi fick prata oavbrutet före kl 22. Tack älskade för en rolig kväll med mycket skratt (de dansanta korta o tjocka hahahaha) Här skulle lördagskvällens spellista in men ngt ät fel för helt plötsligt saknas det typ 50 låtar...skumt

I dag har vi gått i ett trött töcken men lyckats städa undan alla sommarmöbler o plockat ned ungarnas studsmatta så nu får snön komma.
Ha en riktigt skön fortsatt söndagskväll. Nya tag i morrn.
ciao

tisdag 12 oktober 2010

Härliga höst!

Vilken kanondag och vilka vackra färger hösten bjuckar på. Jag har alltid gillat hösten med dess klara krispiga höga luft och alla fina röda färger :O) I dag for jag hem på lunchen, käkade lite mat och sen gick jag faktiskt ut o tvättade köksfönstren och klippte lite gamla perenner i rabatten. Så himla skönt att bara göra ngt annat på lunchrasten o frisk luft fick jag oxå. Detta höstväder ska jag tänka på sen i november när det bara är grått disigt blött o kallt...

Nu rullar veckan i sitt sedvanliga tempo igen. Helgen blir allt annat en vilohelg, jo fredagskvällen förståss, men lördagen är fullspäckad och söndan med. IOFS bara med roligheter.
En blänkare om en repris av den enormt roliga forsränningsweekenden med gänget i Björbo Ulfshyttan har skymtat i dagarna - ja vi får väl se men herre jäklar vad sugen jag är på Fänforsens svärmorsvals igen.

Dagens dinner har jag slarvat med - ja inte att äta vem kan tro det? I kväll bjöds det på fläskytterfilé och klyftpotatis för se barnen (eller päronen) hade turen att få korv o mackisar hos mormor!

morgen = Mittwoch, kleine samstag :O)

måndag 11 oktober 2010

MAMMA vad FIIIN du är!!!

Det var det första min lillhöna sa när jag klev nyfrissad in genom dörren - sen sa hon det säkert 4 ggr till :O) Låt mig säga att smilbanden gick från öra till öra på mamman!

My dearest S fyller år i dag och uppvaktades i morse med kalsong o strumpfylld weekendväska som han önskat sig. Det blev denna, en Filson oliy canvas:







För att balansera familjens presentutgifter har nu fröken fräken efter otaliga timmars surfande på Amerika- o Englandssidor besällt hem kängor som jag suktat efter ett tag - fast det blev från Brandos jag orkar inte hålla på med tull o skit.

Så nu hörs vi om några veckor eller så - nu ska jag och doktorn ut o kicka ;O)

torsdag 7 oktober 2010

Gynekologen i Askim

kan slänga sig i väggen här skrapas det på löpande band - ja fast tapeter då förstås...
Denna vecka har varit den snabbaste på länge - i morgon redan fredag! En riktigt bra vecka oxå för den delen.

I morgon ska herrn på pokerkväll (inte i Vårby gård utan V-ås) men kommer hem sent om sider. Då passar den bekväma fröken fräken med barn på att åka in till stan o gå ut o käka med mormor o Janos.

Lördag är det 35-års kalas hos bästaste MS. Ho schka te att fixa kalajs med Västerbottn teima. Så jag ser fram emot surströmmingen o vargtassen ;O) Härligt att träffa brudarna det var ett tag sen sist.
Skål o grattis i efterskott bruttan!
Trevlig helg!

tisdag 5 oktober 2010

Impetigo

låter ju vackert - men i verkligheten heter det Svinkoppor och är mindre rart... Tydligen så går det på lilla A´s dagisavdelning å hon som är prickig o plitig i vanliga fall blir givet ett fall för den orolige. Men jag tar det med ro - ser inte alls ut som svinkoppor utan mer som vanlig irriterad hud. Ja det är väl bara vänta o se - trevligt är det inte. Men det är ju inte värre än löss o mask. Jodå det har vi fått prova på för några år sen. Helgen som gick avslutades angenämt med ett besök på IKEA o badhus där en trött o sliten far följde sonen på simskola. NU ÄR DET NÄRA SNART SIMMAR HAN!! (sonen alltså) På IKEA inhandlades skobänk till hallen o nya taklampor. Sen ville jag bara ha lite inspiration till hallentrén - o det fick jag. Nu ska det sista skrapas från väggarna sen ska det väl hända saker o ting hopppas jag...

Veckans två första har gått fort som attan. Härligt snart helg igen mao, då den enormt eftertraktade(!) herrn ska på galej fredag o jag på lördag - umgås kan vi göra när vi blir gamla ;O) Jag o brudarna ska fira bästa Sibb som fyllt 35!

Dagens dinner = sesampanerade chickybits med fullkornsbulgur. Serveras med en sötsur vitkål o morotssallad o sweet chilisås.

ciao

lördag 2 oktober 2010

Hej kollikok!

De Västmanländska skogarna fick besök av S o mig under nästan fyra timmar idag. Så in i bombens skönt o avkopplande att plocka svamp. Rensa skallen är bara förnamnet. En härlig fika med kaffe o limpmackor med stekt ägg o falukörv :O) Belöningen blev både gula kantareller o trattisar.

Då herrn är borta på galej har vi andra softat i soffan. Kvällens drink heter coca cola. I morgon bitti ska IKEA besökas då bla lite nya hallmöbler ska införskaffas. Just nu skissar Fröken Fräken på ett elementskydd som ska snickras till i hallen. Med lite MDF o vitfärg ska vi nog trolla ihop ngt!

Nu ska jag kolla klart på filmen Bruno - skrattar så jag gråter. Kiss o bajs o under bältet, ja jag tycker det är skitkul!!!

fredag 1 oktober 2010

Aj aj kapten

Det ska börjas i tid. Skjutsade på e.m. stora A till dagiskompisens tjejkalas - han var solo kille :O) där var det sjörovarkalas för hela slanten där Kapten snorfinger spelade en central roll under skattjakten... Lilla A o mami drog på en fika hos mormor där lillhönan tryckte i sig 5 kakor!! Så har vi "tur" somnar de sockerstinna barnen tidigt. Ja jag sticker inte under stol med att det är skönt när barnen sover för då får vi vuxentid för oss själva!

I morrn väntar sätraskogarna för ytterligare en svamptur med svägerskan. Ett par timmar solo i skogen gör susen för fröken fräken som ska ladda batterierna till kvällen. För då ska herrn i huset på poker o all uppmärksamhet ska fröken då gladeligen rikta på sina skitungar ;O)

Nu är det bästa kvällen på hela veckan. Ett glas rött har redan hällts upp o nu ska middagen förberedas. Säsongens sista grill.
Dagens dinner = Grillspett, bakade rödbetor med chèvre o honung, klyftpotatis o ruccolasallad.
Ha en riktigt skön fredagskväll
ciao