Antal besökare online

Antal besökare i dag

Totalt antal besökare

Sidor

lördag 29 maj 2010

Aftonsoaré i takvåning

Härliga (regniga) lördag!
Stora A´s födelsedag blev alldeles perfekt med lagomt fint väder så vi kunde sitta ute o fika. Många finfina presenter fick han oxå. Tempot i veckan gjorde att gårdagskvällen spenderades som i ett töcken (inte pga vin) utan trötthet. I dag ser jag fram emot en riktig tjejkväll hos svägerskan i hennes "sjurummare" V-ås ;o) vi ska verkligen försöka hinna med sista bussen hem - det är alltid en utmaning...
Den manliga delen ska nu upp till IP och kolla på knattefotboll o lira lite själva. Vi damer får roa oss på egen hand.
I morgon är det Mors dag! Hoppas alla mammor får en härlig söndag (o alla ni andra oxå)!

Gårdagens dinner = Grillad fläskytterfilé bakpotatis och en blandsallad
Dagens dinner = Det svägerskan svänger ihop, jag har hintats om en kyckling o currysallad.

onsdag 26 maj 2010

den som väntar på ngt gott...

Nu ligger min kotte och sover spänd över morgonens födelsedagsfiande då han blir 5 år! Han har lovat att inte komma in till våran säng som han brukar, för "man ska ligga i sin säng när man fyller år". Säkert för han vet att vi ska sjunga o gratulera honom med paket på sängen. Så vi får väl se om han håller sitt löfte eller ej. Åh vad jag skulle vilja vrida tillbaka klockan de här 5 åren och få vara med om grodans "tittut" en gång till - så jävla häftigt! Älskade älskade A :o)

Till stora A´s ära har två gräddtårtor fixats ikväll - ja han har beställt jordgubb o gräddtårta så det fick det bli. Färdiga bottnar fyllda med marsankräm, lemoncurd och hallonmousse. Garnerat med grädde o jordgubbar. De får stå o safta till sig till i morgon och får då piffas upp med lite smultronblad o blommor. Så i morrn är det kalas igen då 20 stora o små kommer för kaffe, saft o bakverk.


Paketen är inslagna och får ligga tålmodigt o vänta på köksbordet till morgonen - jag längtar jag också :o)






Gårdagens dinner = Kycklingpiccata med tomatsås och råris
Dagens dinner = Snabbköttfärssås o spaghetti

Godnatt!

måndag 24 maj 2010

BagarBertas bullar...

Nu laddas det om för ytterligare ett kalas på torsdag då min stora A blir 5 år! Så i dag skulle nya maskinen invigas i bullbaket. Jag erkänner att det blev en totalt misslyckad tosca kaka då jag till min fasa upptäcker att jag glömt att sätta på ugnen när kakan skulle in (jag hade varit duktig att bara tända belysningen i ugnen...) så skit oxå! Men på´t igen ba och nästa resultat fick godkänt. En deg till kardemummakakor ligger i kylen men den tar jag itu med i morgon.
Idag for jag o mamsen o kidsen till Hälla för att byta min bikini men eftersom trosorna inte va plomberade så fick jag inte byta - sååå bra att de frågar en herre i 60 års åldern som köper bikini o vill ha den inslagen om den ska plomberas eller inte - jävla puckon! Kapp Ahl ligger inte högt i kurs hos mig o min mor just nu...
Längtar till lördag då det vankas tjejpartaj hos svägerskan i V-ås. 25 galna brudar i en lägenhet på Klockartorpet och sen utgång - om vi kommer så långt ;o) lite 70/80 tals musik om jag känner soffipropp rätt (o så lite lisa stansfield förstås). Kristallkronan lär gunga hos grannen under!
Nu ropar sängen söta små ord så jag tror att jag tar o kryper ner - godnatt!

lördag 22 maj 2010

Kalas

Det blev en hejdundrande födelsedag med massor av gratulationer o finfina presenter - kan nästan tro jag fyllde 100!
Först fick jag blomstercheckar på posten i ett brev från en kär gammal plastpappa och för dessa köpte jag mig en underbar sommarbukett med pion och riddarsporre :o)

Min raraste S kom hem tidigare från jobbet och hjälpte till med det sista att fixa. Sen droppade kalasgästerna in efter 18-tiden. Vädret hade ju inte kunnat vara bättre så vi höll till utomhus på altanen. Gästerna bjöds på långmarinerade grillade kycklingspett med en egengjord potatissallad samt en grönsallad på avocado, grillad majs, maché och coctailtomater. Till det dracks det rosé Chill out. Efter blev det kaffe och hör o häpna KÖPT tårta! Sen kom drinkbordet fram och mormorn o farfarn drog sina allra bästa bar(n)visor! Under terassmarkisen och med en värmare kunde vi sitta ute ända till sista man lämnade boningen vid 00 snåret. Mycket trevlig kväll mao!

Å fina presenter som sagt; vita matteus tallrikar med fjärilar, Matteus musseltallrik, coctailglas, vinglas, presentkort och bikini.

Vi lyckades städa undan allt innan vi drog täcket över huvudet. Så i morse var det en fröjd att gå upp! Dagen har inte bjudit på många ryck o eftermiddagen har spenderats ute och i lekparken. Nu har vi kastat barnen i sängen så nu ska vi inviga coctailglasen med en raspberry daiquiri - sen är det visst fotboll kl 21.....
Tack igen alla som förgyllde min dag!
Ha en fortsatt trevlig helg

fredag 21 maj 2010

Kärlek i ett stort paket

Tänka sig att jag fick ett stoort paket i morse - o inte var det inslaget så det skvallrades direkt om innehållet! TACK TACK TACK S! Av mina små älsklingar fick jag min efterlängtade parfym Versace Versus. Stora A hade gjort ett rött pärlplattehjärta på dagis som han slagit in alldeles själv. "Vet du vad det betyder mamma - hjärtat betyder att jag älskar dig" -ja vem grinar inte då..

Straxt iväg o lämna kidsen på dagis, i dag har vi har ätit mysfrulle hemma tillsammans. En frukost med vissa inslag av hot.
"Ey muckardova, do rer inte min smurgas"
Ikväll blir det kalajs - hoppas du får en fortsatt trevlig fredag!

torsdag 20 maj 2010

Fy f-n för den leda

I bland (o ganska ofta) vill jag bara vomera rakt ut och på folk - både maginnehåll o mina tankar. Men hur skulle det se ut...

Har precis kommit på att med mitt chefsjobb och min lön har jag ju faktiskt råd att köpa min egen kitchen aid. Tror till och med att jag ska köpa två, en vit och en röd så kan jag ju byta ut den vita till jul - fiffigt va! Och är det så att det sitter ngn stackars sate där ute som oxå vill ha en så hojta till bara - o glöm för all del inte att tala om vilken färg Ni vill ha.

onsdag 19 maj 2010

Finbesök o smicker

Dagens förmiddag hängde jag och några av mina arb.kamrater med politiker som bjudit in sig själva till min arbetsplats. De var representerade i från S och V både på lokal nivå samt riksdagsnivå. De vill ju förstås promota sig själva inför det kommande valet, men också få en inblick i verkligheten. En trevlig f.m. med trevliga människor. De verkade glada över att få ha hälsat på och pratat med oss både personal och boende. Hoppas vi gjorde några avtryck som de tar med sig i allafall - helst då positiva..... Jag fick i allafall beröm av en arbetskamrat att jag skött mig riktigt bra och det värmer i hjärtat!
Lilla A har redan sovit i 45 minuter - väldans trött ikväll vilket inte gjorde oss päron särskilt ledsna. Så med ett lugn fick ett iskallt glas rosé Muldenbach fick göra mig sällis vid datorn vilket inte var helt fel. Nu dax att köra igång med mis en placen inför fredagskalaset. Har precis plockat ur 2 kg kyckling ur frysen som ska marineras i morgonkväll. Jag ska väl inte avslöja alltför mycket eftersom jag vet att gästerna läser och då blir det ju inget spännande om dom vet vad som bjuds.

Dagens dinner onsdag = Kycklingwok med fullkornsnudlar och oyster/garlicsås

Ha en fortsatt solig (det har iallafall vi) onsdagskväll!

tisdag 18 maj 2010

planera, mis en place, skriva listor - that´s me....

Andra arbetsdagen gjorde inte en piggare direkt... men kvällen har vigts åt div planerande inför födelsedagar och sen har det tvättats kläder oxå - tur att man har simultankapacitet!
Blir galen på grannarnas ungar som inte har hyfs nog att ringa på dörren utan sliter upp den som om det vore hemma och gastar HALLÅÅÅÅÅ. Fan kan inte päronen uppfostra? Jag hatar att vara arga tanten - om jag ändå vore en arg snickare...
har under senaste veckorna planerat (!) och påbörjat en skuggrabatt på sidan av huset. Från början stod där en ensam bondpion som nu har fått sällis av en vit luktpion, rosenplister, träjon, kärleksört, daggkåpa och lite olika aklejor som jag hittat lite överallt på tomten. Så nu sitter jag här likt en porrsurfare och letar efter skuggväxter på nätet. Ja jävlar vad bra det kommer bli så småningom. Jag har ju turen att vara kollega med en dam som jobbat åt parkförvaltningen i många herrans år och som är en hejare på allt vad trädgård heter - henne får jag bra tips av :o) Jag som aldrig gillat perennrabatter har nu blivit en perenntant...
Mia min Mia fixar pinata till stora A´s kalas och ingen är gladare än jag :o) inbjudningarna ska ut i morgon. Vi (läs jag) drog gränsen vid 12 ungar - det får räcka i vår inte alltför stora boning. Har vi tur är det finväder o kan vara ute. Förresten känner jag en som fyller 35 på fredag hon vill inte ha pinata hon vill ha skumpa o caipirinha så det ska jag försöka fixa!
I morgon har jag "den stora äran" att på jobbet ta emot en vänsterpartistisk riksdagsledamot samt hennes lokala representanter. Denna dam brinner tydligen för äldreomsorgsfrågor - jag har bakat en hallon o blåbärskaka, min taktik är att fylla hennes mun med kaka o kaffe så hon inte ställer tokiga frågor som jag inte kan svara på - det låter väl bra?

Dagens dinner tisdag = Blandade småpajer direkt från frysen (ja hemgjorda - vad trodde du??). Ost- o skinka, kyckling/ feta o spenat samt en med räkor/crabfish/sparris serverades med en grönsallad o en kanna isvatten.

Ha en härlig tisdagskväll o du - imorrn är det mittvecka o lillördag ;o)

måndag 17 maj 2010

Syttene maj

Jag fick en alldeles underbar och superskön sista sjukhelg! I dag började nämligen allvaret igen på halvtid. Fredagen hemma hos Y-marks bjöd som vanligt på supergod mat o dryck. Jo visst vi spelade två (en och en halv?) omgång spel sen somnade frökenlöken mitt i spelomgången! Det är så med vänner man slappnar av o trivs med - då somnar man ;o) GRATTIS grabbar för första gången slog ni oss brudar - det kanske var för att vi druckit för mycket hallonbubbel? Vi skyller på det i allafall.
Lördagsmorgonen överraskade med medelhavsvärme så årets första frukost avnjöts på altanen medans vi tittade på brudparet i huset bredvid som packade bilen o drog iväg på vigsel o semester :o) sen var vi ute i trädgården hela dagen. På kvällen kom AK o J på lite grillat.
I söndags hanns det med lite trädgård igen, sen delade vi på oss och jag o lilla A drog på 3-års kalas medans grabbarna grus åkte till simskola o badhus. På kvällen var det junta med brudarna så skvaller o fika blev det på högsta nivå. En sån fantastisk helg att jag inte suttit vid datorn en enda gång - klapp på axeln till mig.... Men det är nog så det blir här, att helgerna blir bloggfria.
Just det på torsdag är det återbesök på neurokirurgen hos Dr Jiltsova - vi får väl se hur det går.
Nu sover kidsen i alla fall - skönt. En dust med lilla A varje kväll är nte att leka med - hon skriker så grannarna tror väl att vi slår henne till sömn varje kväll. VILL INTE borsta tänderna, VILL INTE duscha, VILL INTE torka håret osv osv. STÖÖÖN........................

Dagens dinner fredag hos Y-marks = Förrätt smörmarinerad och grillad pilgrimsmussla med vitlök, lök o persilja. Varmrätt Grillad biff med kappa serverades med en kanongod sallad på avocado, grillad majs, coctailtomat, rödlök, machésallad och en sötsur dressing med chili och koriander. Gott så det förslog!

Dagens dinner lördag = Förrätt - årets första gin o tonic ala altan. Varmrätt -Grillad fläskytterfilé med grönsaker i ugn och en tomat- o basilikasallad

Dagens dinner söndag = Grillade kryddkorvar och majskolvar med en bulgursallad gjord på bulgur, grillad lök, paprika och champinjoner. Serverades med en kall cremefraiche paprika/chili.

Dagens dinner måndag = Kyckling och bacon sallad med pestomarinerad pasta penne.

Ha en fortsatt skön måndagskväll!

torsdag 13 maj 2010

Linnéa

Tydligen får jag bannor om jag inte bloggar! ;o)
I dag gratulerar vi lilla A och mamsen som har namnsdag och alla andra Linneor med för den delen. Båda har fått namnet efter min mormor Linnéa Matilda som tyvärr dog för några år sedan. Min mormor dog i KOL och min mamma röker som en borstbindare.... KOL är ett av de mest plågsammaste avslut du kan ha - du kan inte andas och ångest som f-n. Måste ju vara underbart att betala flera tusen om året för att få en plågsam död....
Nåväl, stora A har turen att ikväll få sova hos AK o Janos. Gå på restaurang skulle de göra också. Så som tröst för lilla A som blev väldigt avis fick hon åka o köpa en liten påse godis i slummens kända godisbutik.
Förmiddagen spenderades i trädgården - och som pris gjorde jag ngt skit med ryggen så nu har jag ont. Och jag skäms.....(o lite skraj med för den delen). Skäll har jag fått både av S, mamma o Janos, så nu går jag med svansen mellan benen och öronen slokar.

I morgon kväll hem till fam Y-mark på lite tjosantjosan. En omgång i Bezzerwisser kanske är på sin plats ty damerna är ju fortfarande obesegrade o herrarna skyller på att vi fuskar.... ja vad ska de stackrarna säga till sitt försvar!

Eftersom jag inte skrev i går kan jag avslöja att:
Gårdagens dinner = Långmarinerad kycklingfilé på spett med Erlewingskans potatissallad. Som en liten appetizer hade vi grillade citron o vitlöksmarinerade räkor på spett. Ljuvligt!
Dagens dinner = I dag orkade vi inte engagera oss så värst så det blir Spaghetti Bolognese.
Fortsatt trevlig flygarhelg!

tisdag 11 maj 2010

Ngn som behöver?

http://www.blocket.se/uppsala/Brio_Nova___Happy_kombivagn_med_mjuklift_27427103.htm?ca=10&w=1

Ngn som är i behov av en en vagn?

Tempting tuesday

Solen skiner som den brukar i maj - och jag åker och lägger mig i melanignt melanom buren...
"I dag är det torsdag" som S sa i morse med tanke på att han är ledig torsdag och fredag. Så mao är det ju fredag redan i morgon :o)

Det bästa med att gå hemma (elr kanske det värsta) är ju att tankarna snurrar ang renovering i huset. Vi är inledningsvis i projektet Entrence/Hall. En entré som ska blåsas ut och ge plats för inbyggda garderober med skjutdörrar i spegelglas samt en platsbyggd förvaringsdel med sittplats. Sen ska allt bli vitt, vitt, vitt! Ritningarna fur alle är klara och ska visas upp för byggherren som får komma med ett pris (läs Janos) ;o)

Bilden lånad från: www.itsahouse.blogspot.com/

Sen har vi ju vardagsrummet men dom planerna säger jag inget om för just nu hänger det på en skör tråd i form av ett fantastiskt gammalt 50-tals bord som i skrivande stund inte är i min ägo - men ni må tro att jag kommer slåss för det!! Dessutom står ju en alldeles ny braskamin och dammar i garaget.... Och NEJ jag vill nog inte flytta härifrån än på ett tag. Bara man har ordning o reda får det gärna vara lite trångt!

Dagens dinner = Lax i ugn med fusk-skagenfyllning serveras med fullkornsbulgur och morots-/bönsallad. Rör ihop en skagenröra på majonäs, cremefraiche, räkor, crabfisch, dill, salt,peppar o socker. Lägg laxfiléer i en ugnsform - salta o peppra, skär ett genomgående snitt i dem. Fyll sen denna med skagenröran. in i ugnen 175 grader ca 15 minuter. Dinera!

måndag 10 maj 2010

Kärlek till en dansant man i kalsonger

Jag har en andra hälft som bjuder på sig själv och det är väl det jag älskar även om skämskudden får användas flitigt ;O) Denna dag har mest besått av burr burr och raggisar - hur kan maj vara så kallt? I mitten av maj brukar högsommarvärmen smyga sig på för att sedan krypa ned under 10+ sträcket lagom till midsommar. Jag får väl tänka positivt och hoppas på en varm midsommar för en gång skull. I dag har diverse inbjudningar till födelsedagar skickats iväg - nu återstår bara stora A´s alldeles egna kompiskalas. Han har uttryckligen önskat en Blixten Pinata på sitt barnkalas - det är tydligen på modet i kalassvängen. Viva Mexico!

Alla (läs S) förstod inte ironin i min önskelista - jag förstår att jag inte får en kamera för 8000 och en köksmaskin för 7000. Ni kan lägga till:

Muffinsplåtar 2 st
Presentkort på växtriket till utekrukor o blommor
Alla pocketböcker av mons kallentoft (jag har ingen)
Senaste Roslund och Hellströms boken "Tre sekunder"

Dagens dinner = Korvstroganoff m råris och sallad. Jag har börjat göra korvstroganoff som barnen får på sitt dagis (mamsen är ju kokerska där). Förr hade jag bara chilisås i grädden men nu använder jag bara tomatpure o krossade tomater samt lite buljong och grädde förstås. Det blir en mycket godare och inte lika "stickig" sås som det kan bli med chilisåsen. Gullök, vitlök och riktig falukorv med mycket kött förstås!

Fortsatt skön måndag!

söndag 9 maj 2010

Rubriktorka...

jo det var det där med vem som somnade först.... jag kan säga att stora A höll sig vaken längst. Mamman låg på soffan i skönaste morrisen o lilla A i andra ändan. Pappan gjorde ett desperat försök att titta på fotboll i sovrummet utan vidare framgång. Så utvilade (?) i morse donades det inne och ute. Jag lyckades hitta några aklejor och höstglöd som jag flyttade till ett lämpligare ställe. Sen som vanligt simskola o badhus.

Väl hemma dinerades = Lasagne och vitkålssallad och fruktsallad o glass till efterrätt (efterrätten var ämnad för lördagen, men se vi sov....) Och lyxigt värre köpte vi båda en kvällstidning med bilaga (av misstag), så nu har vi suttit i varsin soffände och liksom läst i stereo.

I morgon ny vecka och om ytterligare en vecka går jag åter till jobbet på halvtid - det känns som det är läge för det. Jag har inte ätit en smärtstillande tablett på tre dagar (med undantag för pannknacket i går morse) och det är ju verkligen ett bevis på att det går åt rätt håll. Härligt!

Godnatt!

lördag 8 maj 2010

Dagens frukost = Alvedon och H2O

Väcktes 05.30 med ett pannknack som direkt gjorde mig påmind om gårdagskvällens eskapader. En mycket trevlig kväll som startade hemma hos svärmor då jag o vaktmästarn bjudit in oss på ett glas rött (eller två). Sen tacobuffé o bowling - vissa var jättebra andra underhållande ;o) Vi gick vidare till byhålans "återbruk" och tog en drink (eller två). Avslutningsvis tog frökenfräken elva-bussen hem! En alldeles lagom o kul kväll.

I dag lämnade vi av herrn på ölprovning inne stan och sen drog vi till V-ås för att hälsa på kusinvitamin med familj, som precis var hemkomna från lite betessläpp ute i Ryttinge. Vi lämnade över lite urväxta kläder efter lilla A till F. Där fick vi lite fika och sen åkte vi tillbaka till stan för att hämta upp den ölstinne. Lilla A fick en ny kepa på HM för att skydda huvudet o kinderna mot solen nu i vår.

Dagens dinner = Hemgjord pizza (köpt deg fr pizzeria) och pizzasallad gjord på färsk vitkål. Till det ett glas rosé Mulderbosch. Ett mkt gott Rosé som rekommenderas!

Nu Wild kids i Tv-soffan (i dubbel bemärkelse) - sen får vi se vem som somnar först....

fredag 7 maj 2010

Friday I´m in love..

I går var det 10 år sen jag träffade min ogifta man ;o) på ett så fruktansvärt oglamouröst ställe som byhålans stora torg. Där stod han o drog sina allra bästa jokes o vi tjejer skrattade av artighet....
När herrn kom hem från jobbet igår kväll fick jag en stor fin blomsterkvast och en finfin bok -nämligen Leilas nya kokbok "a piece of cake". Lite ost o kex o en flaska rosa cava avnjöts när grynen somnat.




Torsdagens dinner = Sallad med tonfisk, crabfish o mathavre serverades med en currydressing.




I kväll är det lite festligheter med jobbet. Det ska bowlas o ätas tacobuffe. Jag vågar inte riktigt ge mig i kast med bowlingklotet då jag värnar om ryggen. Turligt nog kan jag dricka vin, och titta på mina arbetskamrater o skratta åt deras lycka o misslycka ;o)

I dag är det exakt två veckor tills jag fyller år. På min önskelista står:
Systemkamera Nikon D60
Parfym Versace Versus (har jag önskat mig från mina barn)
1 Vit/cremefärgad Matteustallrik (den stora mattallriken) med fjärilar
Kitchen Aid äggskalsfärgad ( för den som har mycket pengar över)
Bikini fr Kapp Ahl stl 44/85D halterneck svart/vit randig med cerisa snören 129:-/99:-
Ha en riktigt solig o skön fredag!

torsdag 6 maj 2010

Russian lullaby

Vem är Du? Du som läser min blogg från Moskva Ryssland - är du en proxyfegis o ska jag vara nyfiken eller med andra ord helt enkelt vara på min vakt?

onsdag 5 maj 2010

Stockholm i mitt hjärta

Dagen har spenderats på Fridhemsplan i Stockholm. Där erbjöds kurs i ämnet "sjuksköterskans kliniska bedömning" - spännande va? Det var det! En liten uppfräschning av kunskaper och en alldeles utomordentligt bra föreläsare. I kursen ingick en lunch som intogs på en kvarterssylta - och kvalitén höll väl vad en sylta brukar. Jag valde havets Wallenbergare och bättre kattmat har jag ätit..... Håll i hatten för SJ höll tiderna o sittplats fick vi oxå både dit o hem. Solen sken och Stockholm visade sig från sin bästa sida. För att ryggen skulle samtycka till dagens eskapader varvades att sitta med att stå och det gick utomordentligt bra

Väl hemma kom jag till dukat bord o jag o barnen slängde ihop en hallonkaka då vi väntade fikabesök. Så M o J kom förbi för att träffa barnen som fick godis, halsband o färgsprakande tröjor från Afrika.

Nu är jag trött efter all korvstoppning så nu löser jag parkeringsbiljett i soffan! Ha en fortsatt skön onsdag!

tisdag 4 maj 2010

Curry nam nam

I kväll är det full rulle då ngn av päronen ska avverka två utvecklingssamtal på dagis och sen senare ska jag o Janos hämta mamsen på Arlanda. Sen i morgon ska jag ta tåget till Sthlm, så upp tidigt i ottan mao. För att hinna med schemat har frökenfräken efter sin sovmorgon kokat i hop en rejäl och underbart doftande Bolognese till onsdagens middag och sen förberett kvällens kyckling curry.
I min bolognese finns följande: 800 gr Nötfärs, 100 gr rökt skinka, 2 hackade gullök, 2 finhackade vitlöksklyftor, 2 stora grovriv morot, 0,5 dl tomatpuré, 2 frp kross tomat, 3 köttbuljong, 2,5 - 3 dl rött vin, 1 tsk smokeliquid, 1 tsk sambal oelek, timjan, lagerblad, oregano, salt, svartpeppar, socker samt 6 dl vatten. Sen får ni själva lista ut hur ni kokar ihop. När det sen serveras tar jag lite till barnen i en annan kastrull o slår på grädde alt mjölk o låter koka ihop lite - detta för att den ska bli lite mildare o mjällare i smaken. Serveras med nykokt pasta samt riven parmesan. Och jag lovar - kockan har inte druckit rödvin vid spisen klockan är ju bara 11!


Till kyckling curry använder jag mig av 5-6 morötter skalade o delade på längden, 2 gula lökar hela o skalade, 4 kycklingbuljong, hel svartpeppar + vitpeppar, lagerblad samt 1,5 l vatten. Lägg alla dessa ingred i en kastrull o koka upp. Låt koka till morötterna är färdiga. Plocka ut morötter + lök. Lägg sen i 4 kycklingfiléer som delats i vardera 4 delar. Låt sjuda SAKTA och på LÅG värme så att de blir saftiga o möra. När de är klara plockas de ur kastrullen . Sen silas skyn fint i en annan kastrull. Där har du nu grunden för currysåsen. Fräs 1,5 - 2 msk curry i smör försiktigt pudra sen på ca 2 msk vetemjöl o rör ihop till en beurre manié slå sedan på buljongen (ca 8 dl)och rör om o låt koka till en fin sås. Fyll på med mer buljong om det blir för tjockt. Smaka av med ev andra kryddor salt, socker el mer curry. lägg upp kycklingen, morötterna o den gula löken på ett fat o slå över currysåsen. Serveras med råris (eller vilket ris som helst). = Mormorsgott!

Nu ska jag lägga mig raklång o plöja tidningar, sköna hem, hem o trädgård, clara, m.m. En dubbel espresso får göra mig sällis :o) Ha en fortsatt härlig tisdag!

måndag 3 maj 2010

Nattens drottning kommer hem

men el doctore gillart inte! Hon krävde att få lämna hospitalet men blev ignorerad - tydligen segar dom på för att få ut pengar från försäkringsbolagen. Så damen klädde på sig i morse och sa att hon tänkte åka om en halvtimma :o) rolig patient.... Så då blev det livat värre. Efter några timmar satt hon dock i en taxi med pappersjournaler i handen och en stooor påse mediciner. Så hon flyger hem som planerat i morgon kväll - skönt! Ps Jag vågade inte tala om för henne hur ont hon kommer få i öronen - men jag kan ju SMS:a att hon ska ta ett par extra Alvedon innan påstigning på planet =0/ Ds

magic monday - not

Dagen inleddes ute med lite sol på näsan och ned slank lite kaffe i den hesa halsen. Sen en sväng till jobbet för att bla kolla mail o bara orera.

Pga tvärförkylning eller pollen somnade jag som en prinsessa i går kväll, märkte knappt när stora A kom in till oss inatt o la sig under mitt täcke (Neeej - inte stora S ;o)) När jag väl vaknade i morse kändes det som jag inte hade sovt alls - är såå trött!

I går kväll kom säljaren med MK hudvårdsprodukterna förbi o böt ut ögonkrämen som jag köpte tidigare i veckan - den funkade inte alls på min känsliga ögonhud så jag fick en annan istället som var mycket bättre det kände jag på en gång. Och så fick jag lite andra prover bla en fuktbomb till ansiktet som kändes kanonskön! Betyget blev gott när jag i morse inte såg rynkorna på halsen som jag haft senaste två-tre veckorna efter incidenten med de andra hudvårdsprodukterna. Dessutom fick jag oxå prova en bivaxkräm som var kanon.

Väntar på besked fr mami om hon får flyga hem i morrn elr inte. Att flyga med öroninflammation är ju ingen hit då man faktiskt kan spränga trumhinnorna....

Dagens dinner = baconpasta á la improvisation m creme fraiche, tomatpuré o grönsaker som finns hemma.

Psst -på torsdag är det 10 år sen S! xxx

söndag 2 maj 2010

Kråksång

Så var veckan då slut igen. Har haft en underbart rolig och trevlig helg. Gårdagen spenderades först med att ta med kidsen på den barnvänliga utomhuskonserten i Skolparken med Engmans Kapell. En liten minikonsert med sisådär 8 låtar. Grabbarna höll trots dagljuset en skaplig standard som dock inte uppskattades av våra kids då den ena hellre åkte rutchkana. Sen bar det av till svärmor på födelsedagskalas där det bjöds på lite skumpa för oss damer och sen en middag på helstekt fläskytterfilé med gräddstuvade kantareller och potatisgratäng o till det en stor o härlig grönsakssallad. Födelsedagsbarnet fick en jättefint förkläde ur Kapppahls vintage collection och finfina disktrasor o bullformar.
Efter ett snabbkalas bar det vidare av in till stan för att träffa fam Y+ J för lite uppvärmning inför kvällskonserten på Klara. Så efter ytterligare lite bubbel gick benen som trumpinnar från Gröngarn till stan... Grabbarna Grus i kapellet levde som vanligt upp till förväntningarna, jag fick dock hålla tillbaka mina danssteg med tanke på ryggstatuset. Vi lyckades missa bussen med 2 minuter så det fick bli en taxi hem. Barnvakten sov sin allra bästa skönhetssömn när vi klev innanför dörren ;o) allt hade gått bra.

Söndagen inleddes med lite upprensning av trädgård o herrn monterade upp kidsens studsmatta till deras stora förtjusning. Sen bar det av till badhuset och stora A´s simskola. Tyvärr hade jag lite vajsing på linserna pga dunderförkylning kombo pollenallergi så det blev ett snabbdopp för mamman o lilla A. Min kropp börjar visa att den har utsatts för stora grejer sista månaden i och med diskbråcksoperationen, trots att jag känner mig så pigg o fräsch =0/ hudreaktioner i ansikte, snorig, hes o rinnande svidande ögon... Jaja i morrn blir det vila - det blir liksom svårt på helgerna när alla är hemma.

Jag ringde mami i Egypten idag och fick höra att hon ligger på sjukshuset pga infektioner/inflammationer i kroppen - IGEN! Förra våren i Hurgadha höll hon ju på att drunkna o drog på sig en rejäl lunginflammation... Hon får dropp och dom har röntgat lungorna dessutom hör hon ingenting för troligen har hon öroninflammation oxå. Så nu hoppas vi bara att hon kan komma med planerat flyg hem på tisdag kväll så att hon i så fall kan få vidare vård här hemma. Jag har lovat att följa med o hämta henne på Arlanda på tisd kväll. Hon lät inget vidare glad :o( Hoppas det ordnar upp sig för mamsen.
Dagens dinner = Mixed grillspett med klyftpotatis samt kall creme bonjour cuisine sås.