Antal besökare online

Antal besökare i dag

Totalt antal besökare

Sidor

fredag 30 april 2010

Nu é våren kommen, nu é våren kommen.....

I går kväll fick vi "äran" att få besök av tidigare nämnda försäljare. Det var ju inte enbart en mattvätt som jag hade uppfattat det utan en dammsugare som kunde göra det mesta. Vi äger som sagt en matta och den fick vi först gå på med vår egna dammsugare innan monsterdammsugaren gjorde sitt. På bilderna kan ni se vad som fångades upp trots att vi nyss dammsugit. Inte nog med det - sen dammsögs fotändan på vår sängmadrass om ni tittar på den bilden med den svarta duken kan jag fortelle att det vita på den svarta duken är gamla hudavlagringar, kvalster och kvalsterbajs! Och till saken hör att det är inte vid fötterna som det finns mest kvalster utan upptill i sängen..... BLÄÄÄÄÄÄÄÄ. Fatta vad snuskigt!!! Jag kan avslöja att vi inte köpte ngn men med det menas inte att vi inte är intresserade.












Idag är det ju Valborgsmässoafton så vi ska gå till brasan som den lokala idrottsklubben med frivilliga arrangerar varje år. Den ligger på toppen av en stor kulle som heter "Siggebacken". Så igår på lilla A´s avdelning pratade dom om Valborg o brasor och det visade sig att många skulle gå till Siggebacken idag. Det hör till saken att lilla A har en pojke i sin dagisgrupp som heter Sigge så lilla A deklarerade friskt att: -Nej! Jag ska inte gå till Siggebacken jag ska gå till Avabacken! Tokunge...

Här ser Ni resultatet av min nya mascara - och jag är riktigt riktigt nöjd faktiskt (Jag har korta o tunna fransar). Men om det är värt priset? Ja - när jag blir miljonär.

I morgon firar vi svärmor som fyller 25 ;o) så middag där - sen kommer Janos hem till oss o barnvaktar för vi ska åka in till staden för att umgås med vänner o titta/lyssna på Engmans Kapell på Klara - tjooho!

Dagens dinner = Grillad marinerad fläskkarré med Grekisk sallad. Barnen får grillad korv o pommes. Åsså ett glas rött för att fira vårens ankomst! (alltså inte till barnen)

torsdag 29 april 2010

"- Mamma, mamma vaffö ropa du på mig?"

var det första lilla A ropade från sin säng i morse. Ingen hade dock ropat så damen drömde nog en smula. Men gulligt lät det så vi fick oss alla ett skratt direkt på morgonen :o)

Gårdagskvällen spenderades ett kvarter bort där det var hudvårdsklass MK för hela slanten - bokstavligt talat! Eftersom jag provade ett annat märke för några veckor sedan som min hud reagerade på får jag pengarna tillbaka. Därför bestämde jag att i stället prova detta märke. Det kändes onekligen väldigt bra då vi fick prova. Dock har man ju inte råd att hosta upp flera tusen på en gång så det fick bli ett grundkit med renföring, fuktkräm, serum och en ögonkräm. Deras foundation var otroligt bra och vi fick alla prova oss fram till rätt nyans. Eftersom jag vet att jag inte använder det på sommaren särskilt mycket och jag dessutom köpte en från Lancome (Hydra Zen Teinté) nyligen som jag verkligen gillar skippade jag foundation denna gång. Men till hösten blir det alla gånger en tub. Dessutom var den prisvärd om man jämför med Lancome och Clinique som jag annars köper. Värdinnan L bjöd som utlovat fika med varm ananaspaj o glass samt farligt goda chokladkakor. L som bor så fint så jag tror jag flyttar dit......



Ett missat avsnitt av True Blood togs igen på SVT Play - praise the lord for streamin som Sookie själv skulle sagt det. Alan Ball är min husgud o jag saknar Dexter kopiöst...

Eftersom recepten efterfrågas bjussar jag så gott det går. Jag lagar sällan efter recept utan improviserar o höftar. I dag tar vi det som finns: vit fisk, crabfish, lök, vitlök, morot, saffran, fiskbuljong, en skvätt vitt vin, krosstomat, matvete, timjan, salt, socker, svartpeppar o sambal oelek serveras med en klick cremefraiche och ett gott bröd. Det skulle va gott med räkor, blåmusslor, blekselleri o fänkål oxå med se det har jag inte hemma! Ja gör som ni brukar när ni kokar en soppa så blir det nog bra - ett tips: Lägg i fisken när du dragit kastrullen fr plattan, det räcker. Då blir fisken inte för torr utan lagom klar tills kastrullen ställs på bordet
Dagens dinner = Bouillabaisse-inspirerad Fisksoppa

Senare ikväll kommer en trevlig kille hit (som dessutom råkar vara min plastbrorsa) o tvättar vår ryamatta - helt gratis! Han har fått jobb som säljare och för att få ihop första lönen ska han åka runt o demonstrera mackapären. Eftersom vi äger 1 (en) matta i huset är jag ingen direkt spekulant på grejen som är en mattvätt/möbeltvätt. Dessutom har jag maskintvättbara överdrag till soffor o fåtöljer. Men grabben får öva på replikerna o jag får en ren matta :O)
Min "exklusiva" mascara har jag inte hunnit prova än - man sunkar ner sig när man går sjukskriven i slummen.... men betyget kommer!

onsdag 28 april 2010

Vemodig start

Till dagens frukost kollades uppdateringarna på mina favoritbloggar och jag hamnade hos den tidigare omtalade Annas blogg. Anna som gick bort för några veckor sedan har en underbar man som faktiskt fortsätter skriva på Annas blogg. Han skrev innan begravningen en saga till sin och Annas dotter för att hjälpa lilla tjejen i sorgearbetet efter att ha förlorat sin mamma. Sagan har han nu publicerat på bloggen - om den inte publiceras i pappersform blir jag väldigt förvånad för den är riktigt bra - och sorglig. Så nu sitter jag här o snörvlar, dricker salt kaffe och försöker läsa morgontidningen genom suddiga linser. GÅ IN OCH LÄS! http://annajansson73.blogspot.com/ Tur nog väcker Kodjo mig ur dvalan med sina skrattsalvor så jag inser att jag lever -jag lever varje minut och jag älskar livet!

Så fylld av livslust tog jag den första promenaden på riktigt länge. En runda i ghettot med solen på nästippen gjorde susen o ryggen höll. Förbi JM stannade jag o ringde på o öppnade gjorde en pepparkaksgubbe i bara kalsingarna...allt hade varit toppen o i planet på vägen hem var de bara 12 - jo tolv! - resenärer mot normala 212 detta då inga nya charterresenärer flugits ned senaste veckan pga all aska. Så herrn fick bre ut sig över alla tre sätena på sin rad och fick en egen personlig flygvärdinna - jag kan tro att han mådde då ;o)

Ett spännande mail har skickats iväg som kan innebära roliga saker till hösten - men mer säger jag inte :o) Ikväll vankas hudvårdsparty hos L - trots det som inträffade med mitt ansikte för två veckor sedan pga en annan hudvårdsprodukt är jag villig att prova detta. Dessutom har ju L lovat att bjuda på ett riktigt kafferep med 7 sorters kakor ;o) o det vill jag ju inte missa... sen måste ju vissa minnesluckor från i lördags fyllas i.
Dagens dinner = pasta med sås på tomat, bacon, lök, vitlök, basilika, parmesan, champinjoner o lättcremefraiche

tisdag 27 april 2010

En dag i ytlighetens tecken

Började dan som jag brukar nu för tiden. Efter att kidsen lämnats på dagis intogs en nyttig frulle till ljudet av morgonpasset. Kodjos skratt är mitt livselixir - jag behöver honom varje morgon numera! Vem blir inte glad av honom??

Eftersom min yngsta så snyggt påpekade i morse att jag hade skäggiga ben - som jultomten(!) så fick det bli en förmiddag med lite vax här o där. Sen åkte jag till Kicks på Hälla och införskaffade lite fina nagellack till våren/sommaren som harmoniserar fint med solbrännan. Dessutom köpte jag för första gången i mitt liv en "riktig" mascara = Diorshow unlimited. Upp till bevis i morgon då jag provar den! Priset talar vi inte om...
På Kicks passade jag på att prova ut lite sommardofter då min parfym Vera Vang Princess har hängt med ett tag o nu vill jag ha ngt fräscht somrigt. På min högra handled hamnade Versaces Versus och på min vänstra Escadas sommardoft Marine Groove. Escadas luktar verkligen sommar som en skål med glass, jordgubbar och vanilj. Den luktar gott men jag känner nu att den är alldeles för söt för mig. Jag är annars än mer orientalisk parfymbrutta. OCH precis så luktar faktiskt Versus; qumquat, citron, stjärnäpple, apelsinblomma, doftranka, patchouli och mysk. Så - jag har bestämt mig Versace versus får det bli! Hey Mr S jag fyller år om 25 dagar ;o)

Jag hade oxå planerat att kika in på Kapp Ahl o kolla bikinis då jag sett en som jag vill ha - men se det gick inte för deras badkläder kommer inte ut i butik förrens nästa vecka - snopet!

Åsså kom den bruna barcaresenären hem med en pava cava o förstås - fotbollsdräkter till ynglingarna. Härligt nu är vi kompletta igen!

Dagens Dinner = Kycklingwok med vitlök o ostronsås + fullkornsnudlar

måndag 26 april 2010

Raggarballe med svängdörr

Evening! När kidsen hämtats från dagis o ville leka på gatan trotsade jag restriktionerna o krattade löv i 20 minuter, fick f-n träningsvärk i armarna efter 5.. ja nog har jag allt vilat i 4:a veckor det märks. Men nu orkade jag inte se skiten längre. Jag får ta en 15 minuters trädgårdsjobb om dagen så kanske ryggen håller och jag blir klar till kräftpremiären.

Ett efterlängtat långväga samtal med min andra hälft i dag som jag smått börjar sakna. I Barca är det varmt o solen bränner. Zlatan äger och tydligen har de god mat o dryck där oxå! Vissa har tom badat i ett vältempererat hav under nattens svarta timmar.

Här hemma bjöds på en hejdundrande middag:
Dagens dinner = Sibylla knäppkorv med bröd, mos o boston. Yummie! (ingen GI direkt men va fan..)

Tjoho i morrn kommer herrn hem och så även Janos från Hurghada som lämnar nattens drottning kvar en vecka till.
Godnatt!


I have a dream!

Jag har en dröm som bara Mr S vet tills nu - jag drömmer ibland om att bo i Sthlm att jag är en riktig 50-tals/rockabillybrutta i fina vippiga klänningar med tyll under eller en sailoroutfit, finfinaskor, härliga håruppsättningar, riktigt svarta kråksparkar och som grädde på moset har jag schyssta coola tatueringar - hah! Det trodde Ni inte va? Men så är det - å att ändra look när man är snart 40 anses väl lite desperat. Men jag avgudar dessa vackra coola retromänniskor. Jag har en grön bomullsklänning från Sivletto/Fever hänger i garderoben som jag köpte i höstas - dock lite för liten men nu jävlar till sommarn ska jag komma i den! Sen saknas bara ett par shyssta pjuck. Tatueringen får jag nog suga på ett tag till - o STHLM ja det kan jag nog glömma det skulle jag gjort för 15 år sedan. Förresten kan Hummelsta nog behöva förgyllas med ett nytt original ;o)
Jag har två "damer" som jag störtgillar och de har en varsin blogg - gå in o läs! Den ena är väl präktig o kristen men hon är snygg som få och skriver som en gudinna. Den andra heter Billgren i efternamn o ja det säger väl allt!
Ha en fortsatt härlig måndag!

söndag 25 april 2010

Hangover - nej det är inte en karusell!

Å vilken trött söndag! Vaknade 07 o insåg att jag skulle må som jag förtjänade. Inte kunde jag somna om riktigt heller - typiskt när man för en gång skull får sova hur länge som helst.... Nåväl den tidiga morgonen gjorde att huset fräschades upp och även fröken som också såg ut som hon förtjänade ;o) Sen spenderades f.m. i sängen i förhoppning om att jag skulle bli pigg för den stundande bilkörnngen (!) in till simskolan med stora A. Hämtade honom hos farmor o åkte in till stan o tur nog inte en Aina så långt ögat nådde - puh! En stor A som har varit så kelig hela veckan och ska pussas stup i ett tom under simundervisningen kunde han inte låta bli att köra småpussar o långtradare på mami. Haha ena stunden vill han vara stor tuff grabb o i nästa mamis lilla pusskille.


På vägen hem stannade vi vid en av byhålans pizzerior och köpte två degbollar - killen i kassan ville ha 5 eller 10 kronor för dem men han fick en tjuga - jag var glad att jag slapp göra egen deg. Sen fick vi en fika hos svärmor och så återvände jag hem med kidsen. Väl hemma fixade vi pizzorna. Kl 19 låg de i sängen och 19.05 låg mami i sin säng med datorn i knät - SKÖNT!

Lever trots tröttheten fortfarande på den helt enormt roliga gårdagskvällen :o) I morgon blir det totalvila det har varit en intensiv vecka vilket känns både här o där. Boddan har helt enkelt slarvat!

Dagens dinner = Pizza med önsketopping. Stora A - skinka o lök, lilla A - skinka, lök, champinjoner, Mami - lök, skinka, champinjoner, banan o curry samt salami, lök, vitlök o paprika

Ha en skön ny vecka! GODNATT!

Damlaget is the shit...

ja fy f-n för en helkväll med Damlaget blev det och nyss lämnade dom boningen för att hinna med bussen (förutom lena o malm som bor i slummen o kunde använda apostlahästarna/cykeln hem). Vi började städat med en drink i vardgsrummet o avslutade aftonen med ormgrop på köksgolvet ;o) Spotify är ju guds gåva till partyt nowadays då vi lyssnade på Brittan, johnossi, eldkvarn, perssons pack, madonna, hårdrock av alla de slag, fibes oh fibes, pernilla Wahlgren (jag kräks) phoenix, Erik Saade (ja vi har en o annan gumsjuk = MÖ), kent, peter le marc, mfl mfl.



Goood mat avnjöts i form av Italiensk buffé vilket var uppskattat av alla o själv var jag ybernöjd. OM jag inte var syrra skulle jag laga mat på heltid - men det är för mkt slit på fel tider o tyvärr dåligt betalt... Däremot kul att glädja andra på sin fritid med ett hejdundrades buffébord!

Till detta tömdes baren som var kvar fr Sälen dvs alkoläsk, rött o vitt vin, Caipirinha. BRUDAR det är en hel del kvar så det får bli en bartömning till! Hur hade vi räknat från början egentligen?

Tack för en helkväll - roligaste jag haft på länge.. ja sen vecka 10 faktiskt! Love you all - o nej jag är berusad men inte full! Lena boka nästa - NU! Dax för nästa parrty för oss misslyckade underbetalda outbildade i slummen ;o)
Dagens dinner = Italiensk buffé (Italienskt kallskuret dvs parma, pastrami och salami, grillad sparris med parmesan o rostade pinjenötter o balsamicoreduceríng, capresesallad, grönsallad, zucchinipaj, inlagda oliver, 3 sorters hemgjord färskost, grissini, lantbröd, bruchetta med tomat o vitlök o basilika, tapaschampinjoner o sist melon)

Vad är livet utan vänner? Jävligt tråkigt! Puss o godnatt!






fredag 23 april 2010

Elvis and weeds


japp Elvis has left the buildning. Nu är jag gräsänka tills på tisdag :o) Vad är Barca, tapas, vin, cava o Zlatan mot en helg i Hummelsta??
Dagen har flutit på i ett rasande tempo. Städat o tvättat efter bästa förmåga. I morgon är det byhålans årliga vårmarknad - så vi åker in tidigt för att kidsen ska få åka lite karusell. Sen ska kottarna lämpas av hos farmor o farfar som är barnvakt till söndag. Här hemma vankas återträff för
damlaget som ska ha bartömning av det som återstår från Sälen.

Dagens dinner = Grankotts burgare med pommes.

torsdag 22 april 2010

Das kirke ist nicht meine grej

Nu! har jag äntligen skickat efter utträdelseblanketten ur Svenska kyrkan. Har väl tänkt på att göra det i ca 5 år utan att det blivit av... iofs får jag betala kyrkoskatten hela året ut men nu blir det i allafall gjort. Så Ni som går på min ev. begravning får hjälpas åt att bära ut kistan ur den neutrala lokalen och säna ned den i hålet för det betalar jag inte för längre ;o) inte heller kantor o prelle men det tror jag att jag klarar mig utan......

Har idag för första gången sen operationen varit o handlat själv o hämtat barnen på dagis. Att ngt så vanligtvis tråkigt kan vara så kul?!

Dagens dinner (stod S för då han kom hem o hade handlat lite plock) = parma, bresaola, salami, ostar o oliver. Till det ett supergott vin Fox Creek Red Baron. Barnen fick en torftig varm macka - men det slank ned. Det blev torsdagsmys istf fredagsmys då S på fred kväll åker till Skavsta. Sen får vi väl se om grabbarna kommer upp i luften därifrån på lörd morgon.

Har förberett lite inför lördagen och har ikväll lagt in blandade oliver varvat med citronskal, röd chili, vitlöksklyftor och rosmarin i god olivolja. Nu får det stå och dra ett par dygn. Sen har jag gjort färskost som nu står och rinner av. Ska i morgon smaksättas i två varianter, en med soltorkade tomater och en med örtsalt. Bilder kanske kommer.

Apropå mat - sista Plura o Mauro ikväll, hur ska jag klara mig sen på torsdagarna?

onsdag 21 april 2010

Lär dig krypa lär dig gå lär dig hata ...

Första våruppvisningen på gympan har stora A klarat av. Gick ju alldeles galant. Å alla andras "ungar" duktiga de med. Fast man hade ju mest sjå att hålla koll på sin egen - så är det väl för alla föräldrar. En skräckinjagande sjörövare blev han o lagom till slutet hade all smink försvunnit med svetten...

Det svider i min "anti- ESK" tarm att grabben ska behöva vara med i klubben och att mami har betalat medlemsskap - som den EISare jag är född till ;o) men i byhålan finns ju inte så många föreningar o välja mellan så det är väl bara att kapitulera.. Lyfter på hatten för en bra uppvisning. (döda mig inte nu V o MS)

Nu ser ju Mr S´s flygplaner till helgen ngt ljusare ut - vi håller tummarna för det!

Dagens dinner = Major Malms pasta (kassler o ädelostsås med ananas och broccoli serveras med spaghetti)

Pst det är lillördag - kanske ett glas rött?

Ester - vi är här nu!

Min farmor som gick ur tiden för länge sen var i sitt yrkesverksammaliv sömmerska. Redan som 4-åring fick jag lära mig hur man använder symaskinen. Jag bodde liksom i ateljén de gånger jag var där som liten - så minns jag det i allafall. Talangen har jag inte jobbat på direkt mer än att sy raksöm till gardiner. I dag hoppas jag att Farmor Ester är stolt som en tupp med tanke på det jag åstadkommit. Ja här hemma går i alla fall jag och sprätter!




4 st armskydd till IKEA fåtöljen - nu har jag en affärsidé i fall jag får sparken från jobbet!
Vill Ni ha uppsydda kan jag fixa det till det facila priset av 1000:- per fåtölj. Hör bara av Er.

tisdag 20 april 2010

Äntligen!

När vi flyttade in i vårt hus satt i hallen fula kräkgröna tapeter som dessutom var trasiga. Färg på snickerier o taklister var lite luggslitna. Efter 6 år o två barn som dragit bort bitar o gått på med kritor o tuschpennor så är det äntligen dax för lite förändring. Vitt vitt vitt ska det bli o jag har andra planer också - vi får väl se vad herrn i huset säger?!

Hysteriska avkommor fick i dag sina sista Twinrixprutor - dock lugnade de ned sig sekunden efter med hjälp av lite lattjo plåster o justa klistermärken - PUH!

I morgon ska lite Tipp-Ex inhandlas så jag får gå loss på köksluckornas fläckar som inte vill försvinna - husmorstips! Jag ska även försöka sy armstödsskydd till fåtöljerna i vardagsrummet. Klädseln som är tvättbar har gått sönder på armstöden så för att slippa köpa nya fåtöljer ska jag försöka trolla lite.

Dagens dinner tisdag = Pannbiff med gräddsky, kokt potatis , lingon. Serverades med en sallad på vitkål o grovrivna morötter med sötsur "ättigrette"

I morgon laddar vi för stora A´s första våruppvisning på gymnastiken. KUL!
Roligt att Du kikade in!

måndag 19 april 2010

Dagvill......

Helgen bjöd på ett lugnt tempo med lite trädgårdsfix o rensning och städ av garage. Jag stod väl mest o pekade men se det är jag bra på. Lördagskvällen på Fårtickan med gott att äta o dricka. Avlsutades med lite Plump. Vissa plumpade lite mer än andra ;o) Tack V o J för en trevlig kväll!

Ja det är inte lätt att hålla reda på dagarna när man bara går hemma o slöar (!). Jag har varit fullt övertygad om att den 19:e var i morgon så döm av min förvåning när BVC ringde o sa att de var tvungna att avboka tiden för kidsens sista Twinrixsprutor i dag. Idag? vi skulle ju dit i morgon? Nähä det är den 19:e idag! Jaja det blev den 20:e istället. Vi får väl se hur det går... spruträdda som dom är.

Mina utslag i ansiktet hänger med o nu är huden så torr att ler jag så blir jag rynkig..... Så jag håller mig till den likgiltiga looken hela veckan. Krämerna är reklamerade och nu fyller jag på moist minst en gång i timmen för att rädda ansiktet från att krackelera.


Mannens resa till Barca är oviss i dagsläget - men jag hoppas verkligen de kommer iväg. Jag ska ju ha kalajs på lördag - fixat barnvakt o allt! Damlaget ska ju ha bartömning av det som återstår sen Sälen. Hörrudu vulkanen - "ashes to ashes" du kan ta o lägga av nu va!


Dagens dinner lördag Fårtickan = Helstekt oxfilé med ljummen sallad på potatis, rotsaker o grönt. Serverades med en Balsamicoreducering

Dagens dinner Söndag = Glazad fläskkarré m pot.klyftor, bea och sallad

Dagens dinner Måndag = Carbonara + morotssallad

Du fick "äran" MS att representera laget här på bloggen ;o)

lördag 17 april 2010

Island har oss alla i en liten "ask"....

Godmorgon! Denna lördag bjöd på sovmorgon - här fick vi sova ända till halv sju vilket är minst en halvtimma längre än vanligt.
För en vecka sedan prövade jag ett nytt hudvårdsmärke från ett sånt där homesalesparty. Till en början var det jättebra och det kändes nyttigt för huden. Nu efter 6 dagar användning är jag torr som ett sandpapper, rynkor som inte funnits förut har uppenbarat sig. Jag är irriterad o röd i hyn o det kliar smått. Till o med stora A noterade detta med ett "mamma vilka röda kinder du har" YIPPEEE! Nästan att jämföra med efter användning av Hibi-skruben på kirurgen. Försäljaren sa dock att man får returnera o få pengarna tillbaka om jag ej var nöjd, så jag ska kontakta henne under dagen.

I dag är det in till stan som gäller, kalas för stora A och i kväll ska vi till Fam C/D på lite god dryck o mat - trevligt.

Islands kräkande över hela Europa sätter skräck i både svägerska o karl som ska ut o flyga i nästa vecka. Vi får hoppas att de verkligen kommer i väg på respektive avgång! Jag har ju sett fram emot att få vara ensam ;o)




Ha en skön o härlig Lördag!

fredag 16 april 2010

Ödmjuk inför livet

I bland kommer den där knytnäven i magen som får en att inse att livet är det bästa jag och min familj har. Att få vara frisk och att de omkring mig oxå får vara det. I dag begravs Anna vars blogg jag följt ett tag. Anna somnade in den 13 mars pga den cancer som till slut segrade. I dag tänker jag på Anna, hennes man och treåriga dottern Tilda http://annajansson73.blogspot.com/
Jag vet inte varför jag följer dessa "sjukbloggar" kan tyckas att det inte är sunt att följa folk mitt i bedrövelsen. Men dom skriver för att bearbeta o jag läser nog av samma anledning. Cancer är vår tids folksjukdom. Tack vare dessa människor har jag blivit mer ödmjuk som människa. Att reta upp sig på småsaker är ingenting mot att inte få vara frisk och vetskapen om att livet kanske snart tar slut.

Nåväl, nu lyser vårsolen och inte ett spår av aska från Island kan skönjas. Hoppas eftermiddagen fortsätter så. Ikväll ska det grillas entrecote, o ett glas vin i solen under tiden är väl inte helt fel. Det får bli de stora barnens fredagsmys - de små får popcorn!

Dagens dinner = Grillad entrecote (Kycklingklubbor till A2), potatisgratäng o sallad.

Hoppas Du får en fortsatt härlig fredag!

torsdag 15 april 2010

Jag hävdar bestämt att det är vår!


Med våren börjar alla trevliga konserter, partyn o kalas att trilla in. Inte många lediga helger förrens midsommar som eg inte heller är oplanerad. För att inte tala om hur vi har lyckats planera in 3/4 delar av denna familjs födelsedagar då allt ska ske inom loppet av tre veckor..... o jag som egentligen får panik av att ha inbokat på helgerna. Men att träffa bästa kompisarna för lite mat o vin är aldrig fel.

Har redan förberett dagens middag då jag tillsammans med svärmodern ska hämta på dagis (ni får stå ut med att jag kallar det för dagis, jag vet att det heter förskola men det struntar jag i!) o sen ska jag iväg på lite samtal på jobbet så svärisen får äran att passa kidsen i trekvart. Få förunnat.....alltså inte att ta kidsen utan att vi har barnhjälpen nära!

Dagens dinner = tomatsoppa med nötfärs o grönsaker + pannkaka (jag vägrar dock att kalla pannkaka för mat utan snarare efterrätt så länge vi inte pratar matcrépes).

Och nej jag är inte ett dugg avis på de som befinner sig i Hurgadha - inte alls.....

onsdag 14 april 2010

Lättare sagt än gjort!

Det där med att fixa o trixa med layouten var ju lättare sagt än gjort. Hur jag än gör lyckas jag inte få in nån juste template eller header som det så fint heter. Så jag tar tacksamt emot tips om det är ngn som har det.

Farmor skjutsar i skrivande stund stora A till gympan i stan. Mr S jobbar över men får äran att hämta när gympan är slut samt handla på vägen hem. Lilla A som håller på o somna framför TV´n ska nu få hjälpa Mami med middagen.

Dagens dinner = Fisk i ugn med fransk gratängmix, kokt potatis o kall sås + grönsaker

Premiär

Bienvenue a la grand premiére!
Så tar även jag steget ut i denna skrämmande outforskade värld. Visserligen har jag slaviskt följt bloggar under flera år - men nu ska jag försöka krafsa ihop en alldeles egen... Vill ju egentligen inte skriva förrens bloggen är PERFEKT rent estetiskt. Men jag känner på mig att det tar lång tid innan jag är nöjd. SÅ layouten kommer att ändras var så säker. Kul att Du tittade in!